Животински отпадъци са били загробени снощи от служители на ОДБХ

...
Животински отпадъци са били загробени снощи от служители на ОДБХ
Коментари Харесай

Обезвредиха изхвърлените в дере отпадъци от заклани прасета

Животински боклуци са били загробени нощес от чиновници на ОДБХ край сливенското село Гавраилово, заяви пред кореспондент на Българска телеграфна агенция шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Пламен Пенчев.

Сигнал за изхвърлени скотски боклуци в местността до пътя Гавраилово-Бяла е бил подаден през вчерашния ден следобяд от незабавния телефон 112 до дежурния в община Сливен, оповестиха от общинския пресцентър. Кметът Стефан Радев е разпоредил да бъде оказано подпомагане с техника на чиновниците на ОДБХ - Сливен.

Районът бе дезинфекциран, като всички действия по загробване и стерилизация завършиха към 21.00 ч. нощес, уточни доктор Пенчев. По думите му, евентуално става дума за остатъци от заклани свине, в напреднал етап на разлагане, като акцентира, че стопаните от дълго време са получили рекомендации и информация за превантивните ограничения, свързани с заболяването Африканска чума по свинете. Нямало други сигнали за нерегламентирано изхвърлени скотски боклуци на други места в региона.

Д-р Пенчев напомни, че над 90 на 100 от животните в стопанствата, вид "заден двор ", в санитарната зона на региона са към този момент умъртвени от стопаните си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР