Животът в условията на пандемия вече повече от година успя

...
Животът в условията на пандемия вече повече от година успя
Коментари Харесай

Колко нови милиардери създаде пандемията

Животът в изискванията на пандемия към този момент повече от година съумя да извади на напред във времето съществени обществени и финансови разлики в обществата. Още в първите месеци, в които COVID-19 владееше нашия живот, богатите започнаха да станат доста по-богати, даже по-богати от всеки път.
 Илон Мъск, Джеф Безос, фотографията им от преди 17 години и проектите им за Космоса
Космосът събра и раздели Мъск и Безос

Битката на титаните

Поредното доказателство, че за един пандемията е призрачен сън, а за други - същинска шестица от тотото, е обичайна ранглиста на Forbes за най-богатите хора на света. На върха за четвърта поредна година е създателят на Amazon Джеф Безос със 177 милиарда , а компактно зад него се подрежда Илон Мъск - със 151 милиарда. Освен тях, със положение над 100 милиарда са Бил Гейтс и Бернард Арно.

Не по-малко забавен е и общият брой на хората в света с благосъстояние над милиард $. За пръв път измежду тях се подредиха и Ким Кардашиян, и българинът Влад Тенев. И те са едни от общо 2755 души, който могат да се нарекат милиардери , съгласно финансовото издание.
 Снимка 516846

Тази численост може да не ни наподобява толкоз впечатляваща, само че в действителност е, когато създадем параленост с данните за 2019 година Увеличението е с 660 имена , като общата численост се е нараснала с 30% спрямо предходната година и доближава рекордни висоти в 35-годишната история на класацията.

Друга забавна наклонност е, че 493 от имената в листата с милиардери за 2020 година се появяват в него за пръв път - по един нов на всеки 17 часа за предходната година. Другите и преди този момент са имали тази чест, само че не са съумели да се задържат за непрекъснато.
 Снимка 526310

Няма по какъв начин да пропуснем и един различен впечатляващ връх - общото положение на тези 2755 милиардери се равнява на 13.1 трилиона $ , което е скок с осем трилиона спрямо 2019 година Цели 86% от милиардерите са били по-богати спрямо 12 месеца по-рано.
 Ким Кардашиян, Forbes и дебютът ѝ измежду милиардерите
Ким Кардашиян към този момент е милиардерка

Как натрупа толкоз пари

Страната с най-вече милиардери е Съединени американски щати, а второто място е за Китай. По-голямата част от милиардерите и този път са от тези, които сами съумяват да натрупат положение, а не просто да го наследят. И наклонността е техният брой непрестанно да пораства, изключително в софтуерния бранш.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР