Животът в Съединените щати е доста скъп. Между привидно вечната

...
Животът в Съединените щати е доста скъп. Между привидно вечната
Коментари Харесай

Американските градове, които плащат до $15 000 за заселване

Животът в Съединените щати е много безценен. Между видимо безконечната инфлация, високите лихвени проценти и несъразмерните разноски за опазване на здравето, доста американци търсят способи да усилят приходите си. Един вид набира мощ – предложения за пренасяне, предлагани от някои по-малки градове в Съединени американски щати за привличане на нови поданици. Тези стратегии притеглят служащи с финансови тласъци и други преимущества, а няколко от най-изгодните предложения доближават петцифрени цифри.

Според MakeMyMove.com - онлайн пазар, свързващ работещи от разстояние с места, които вършат предложения в Съединени американски щати - броят на градовете, предлагащи такива тласъци, се е нараснал повече от два пъти през последните години, само че някои предложения обаче към този момент са завършили. CNN Travel предлага асортимент на градовете в Съединени американски щати, които оферират примамливи предложения, с цел да се преместите там.
Тълса, Оклахома
Когато започва през 2018 година, Tulsa Remote стана първата по рода си стратегия, предлагаща на отдалечени служащи и бизнесмени 10 000 $, с цел да се реалокират в южно-централния град на Съединени американски щати за една година. В момента са отворени заявки, а задачата на програмата е да обезпечи още 4.000 нови поданици до 2027 година Кандидатите би трябвало да са навършили 18 години, да са живели отвън Оклахома най-малко една година преди да аплайват и да се реалокират в Тълса в границите на 12 месеца след утвърждението.
Западна Вирджиния
С пет участващи общности, Ascend West Virginia е публично-частна самодейност с впечатляващо портфолио. Нейни създатели са Брад Д. Смит, родом от Западна Вирджиния, някогашен изпълнителен шеф на софтуерната компания Intuit, и брачната половинка му Алис.

Сега, в своята трета година, програмата дава на отговарящите на изискванията получатели парични тласъци от 12 000 $ (10 000 $ през първата година, спомагателни 2 000 $ през втората), както и преимущества навън като безвъзмездни пропуски за скално катерене, втурване с циплайн и голф с цел да изследвате суровите пейзажи на Западна Вирджиния, както и достъп до безвъзмездни коуъркинг пространства. Пълният пакет за пренасяне се прави оценка на повече от 20 000 $ и към днешна дата са получени повече от 42 500 заявки.
Индиана
Индиана е един от най-амбициозните щати, когато става въпрос за привличане на нова вълна от служащи с финансови пакети и преимущества за пренасяне. Според MakeMyMove десетки градове и райони са основали пакет от тласъци и към 2023 година към 340 семейства са се преместили в Индиана посредством платформата. Пакет, оценен на 15 000 $ в Нобълсвил, предградие на Индианаполис, включва 5 000 $ дотация за пренасяне, безвъзмезден голф на две стадиони и кафе с кмета.

Междувременно в Евансвил квалифицираните претенденти могат да се възползват от тласък от 7200 $, който включва 5000 $ в брой, пропуски за музеи и едногодишно участие в най-старата градска старорастяща гора в Съединени американски щати.
Топика, Канзас
Choose Topeka стартира през 2019 година, предлагайки на претендентите до 15 000 $ тласъци посредством финансиране от шеф. Оттогава повече от 6000 души са кандидатствали, като близо 150 късметлии новодошли са определени да се реалокират в щата Слънчоглед.

За разлика от някои стратегии за стимулиране, Choose Topeka не се концентрира единствено върху работещи от разстояние. Преходни ветерани, хора, които неотдавна са напуснали военна работа, и " Бумеранги " - някогашни поданици на региона на Топека, които желаят да се върнат в окръг Шоуни - всички те дават отговор на изискванията за 5000 $ директни тласъци, в случай че одобряват предложение за работа в Топека с минимална заплата от 50 000 $.

От получателите се изисква да останат най-малко една година. Но впечатляващите 95% от тях остават в дълготраен проект, съгласно Робърт Рос, старши вицепрезидент по маркетинг и връзки в GO Topeka, организацията за икономическо развиване в окръг Шоуни, която управлява програмата.

Хората харесват какъв брой налична и другарска е нашата общественост. С към 175 000 поданици в Топека, градът е доста елементарен за насочване и всички бързо научават, че в Средния запад животът е прелестен ", споделя Рос.
Кентъки
Ако обмисляте пренасяне в щата Блуграс, имате доста места, от които да избирате: Според MakeMyMove сега има осем града, които набират нови служащи. Пакетът от 8800 $ за пренасяне в Мейфийлд и Грейвс Каунти включва 5000 $ в брой, както и доста други преимущества, измежду които и обяд с кмета, и безвъзмездна месечна доставка на яйца. Няколко града също включват бонус от 2500 $ в допълнение към 5000 $ в брой за служащи, които водят брачен партньор, който ще работи на локално равнище в опазването на здравето или образованието.
Шолс, Алабама
Жадувате доза южняшко гостолюбие за идната си глава от живота? В регион, прочут като Shoals, който обгръща четири съществени града и два окръга в северозападния район на Алабама, стратегия, наречена Remote Shoals, предлага на квалифицирани служащи до 10 000 $. Допустимите претенденти би трябвало да са независимо заети лица или отдалечени чиновници на цялостен работен ден отвън окръзите Колбърт и Лодърдейл, да вършат 52 000 $ или повече годишно и да се реалокират в региона на Shoals в границите на шест месеца откакто бъдат определени.
Рочестър, Ню Йорк
Дистанционните служащи, които не се интересуват да хапнат от Голямата ябълка, могат да се извърнат към Рочестър, чиято стратегия Greater ROC Remote предлага 10 000 $ безплатни средства и тласъци (плюс още 9 000 $ за безплатни средства за закупуване на жилище).

Програмата приветства първите си получатели през април 2022 година Целта е да се привлекат към 600 участници (без членове на семейството) за три години. За да дават отговор на изискванията, претендентите би трябвало да живеят на повече от 300 благи от центъра на Рочестър или в който и да е различен щат като се изключи Ню Йорк, да имат изцяло отдалечена работа и да са навършили 18 години. Кандидатите, поканени на изявление, също имат право да посетят Рочестър персонално, с разноски до 500 и 750 $ за двойка, подлежащи на възобновяване.
Аляска
The Last Frontier е най-рядко обитаемият щат в Съединени американски щати, с третото минимум население, което се движи към 700 000 за последното десетилетие. Но вместо да дава парични тласъци за евентуални поданици отвън щата, Аляска вместо това дава на тези, които към този момент са в нейните граници, годишна сума от своя непрекъснат дял на фонда или PFD.

Сумата е променлива всяка година според от това какво дава държавното управление. Но през 2022 година всеки гражданин е получил 3284 $ – най-високата сума до момента по програмата. През 2023 и 2024 година обаче тази цифра спадна до 1312 $.

За да имате право на PFD, би трябвало да живеете в Аляска цяла календарна година, преди да кандидатствате. Освен това би трябвало да планирате да останете там за неопределен срок. Прилагат се и други квалификационни критерии. Кандидатурите се одобряват от 1 януари до 31 март.
Мичиган
Бъдещи студенти или неотдавна приключили, щатът на Големите езера, това е за вас: Приблизително 350 стипендии и стажове са подготвени за грабване в програмата The Michigander Scholars, която е предопределена да притегля гении за процъфтяващите промишлености за електрически транспортни средства, подвижност и полупроводници в щата.

Годишната стратегия присъжда стипендии, вариращи от 5000 до 10000 $ на квалифицирани получатели, които завършат стаж и/или одобряват работа на цялостен работен ден в промишлености, в това число компютърна техника, електроника, разработка на програмен продукт или процесно инженерство. Има някои условия, несъмнено: Работата или стажът би трябвало да идват от участваща компания и получателите би трябвало да се ангажират да останат в Мичиган най-малко 12 месеца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР