Животът в Пирот се възстановява, след като товарен влак катастрофира

...
Животът в Пирот се възстановява, след като товарен влак катастрофира
Коментари Харесай

Пирот се възстановява бавно след влаковата катастрофа

Животът в Пирот се възвръща, откакто товарен трен катастрофира и се разляха над 20 тона амоняк. Над 50 души бяха обгазени. Предполага се, че гибелта на двама души също е обвързвана с случая. Днес автомагистралата за Белград към този момент е отворена за придвижване. Във въздуха няма амоняк над нормите.

Сръбските управляващи оповестиха, че откакто изтече целият амоняк от пробитата цистерна, влковата комбинация ще бъде изтеглена от мястото на случая. Днес стана ясно, че цистерната към този момент е празна, само че местенето се оказа прекомерно комплицирано и беше отсрочено.

" След Нова година ще издърпаме цистерната, която се обърна, а преди Нова година тези, които са в редовност. Около железницата към момента има полиция, а на автомагистралата към този момент не ", разяснява Владан Васич, кмет на Пирот.

По обяд на автомагистралата към момента имаше голяма колона от тирове.

- Колко време чакате?
- Два дни!

Малко преди 15:00 часа сръбско време автомагистралата, която беше затворена от неделя вечерта, беше пусната за придвижване.

Училищата и детските градини също отвориха през днешния ден. Родителите обаче към момента се притесняваха.

Директорката на пиротската гимназия сподели, че по време на изключителното състояние са учили онлайн. Днес съвсем всички възпитаници са пристигнали в клас.

" Беше доста значимо, с цел да си завършат първия период, да приключим календарната година, в случай че някой би трябвало да си оправи оценките, да бъде изпитан ", сподели Ивена Костадинович, шеф на гимназия Пирот.

Ситуацията в Пирот се възстановява, само че в този момент е значимо ремонтът на жп линията Димитровград-Ниш да стартира допустимо най-скоро, с цел да не се стига до сходни тежки произшествия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР