Животът в КНДР е труден, но няма глад и търговията

...
Животът в КНДР е труден, но няма глад и търговията
Коментари Харесай

Руският посланик: Животът е труден в КНДР, но няма глад

Животът в КНДР е сложен, само че няма апетит и търговията може скоро да бъде обновена . Това заяви посланикът на Русия в Пхенян, представен от " Ройтерс ".

Само преди седмица , че страната е изпаднала в най-тежката обстановка. Ким прикани партийните членове да подхващат още един " уморителен поход " на работа и всеотдайност, свързвайки актуалната икономическа рецесия с интервала на апетит и бедствия през 90-те година на предишния век.
 КНДР не получила съветската Коронавирус ваксина поради затворени граници
КНДР не получила съветската Коронавирус ваксина поради затворени граници

Официално страната няма доказани случаи, само че се изолира от света

Руският дипломат, един от дребното непознати дипломати в страната, разяснява, че до момента в който не е ясно тъкмо какво има поради Ким, актуалната обстановка не може да се съпостави с интервала преди 30 година

" Слава Богу, надалеч е от " изтощителния поход " и аз се надявам, че в никакъв случай няма да се стигне до такава степен ", означи дипломат Александър Мацегора, представен от ТАСС.
 Ким Чен-ун предизвести за историческа икономическа рецесия в КНДР
Ким Чен-ун предизвести за историческа икономическа рецесия в КНДР

Ким Чен-ун прикани за още един " уморителен поход "

" Най-важното нещо е, че няма апетит в страната през днешния ден ", акцентира дипломатът.

Лошо ръководство на държавното управление, интернационалните наказания, наводнения и блокирането на границата поради ковид са едни от главните аргументи за закъсващата стопанска система на КНДР. Организация на обединените нации предизвестява за дефицит на храна в страната и за заплаха от филантропични рецесии.

Мацегора сподели още, че вносните артикули действително са изчезнали от рафтовете по магазините, само че към момента има достъп до множеството севернокорейски артикули. Той добави, че има леко нарастване на цените.
 Бедствена обстановка в КНДР провокира групово бягство на дипломати
Бедствена обстановка в КНДР провокира групово бягство на дипломати

Те предвиждат, че " за жалост няма да са последните " поради непоносимите условия в Пхенян

Обикновено севернокорейските управляващи лимитират придвижването на задграничните дипломати в КНДР и не е ясно дали мненията на съветския дипломат се отнасят за региони отвън релативно проспериращата столица Пхенян.

Мацегора заяви още, че интернационалната помощ е блокирана в хранилища на китайската страна на границата , само че КНДР строи " огромни комплекси за стерилизация ", които скоро ще бъдат приключени.

Има информация, че тази работа ще бъде приключена до края на април, след което потоците от артикули ще бъдат обновени, счита той и добави, че трансграничният трафик на товари може да бъде обновен в близко бъдеще, само че пътуването на хора ще бъде разрешено единствено когато пандемията бъде позволена на световно равнище.
 КНДР дамгоса президента на Южна Корея, бил американски
КНДР дамгоса президента на Южна Корея, бил американски " папагал "

Поведението на Южна Корея било нелогично и безочливо

Наскоро съветската дипломатическа задача се

КНДР не е съобщил нито един случай на ковид, съгласно Световната здравна организация, само че Република Корея и Съединени американски щати се съмняват.

Страната се чака да получи близо 2 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca-Oxford през първата половина на годината, само че популацията на КНДР безусловно не знае нищо за интернационалните ваксини , разгласи съветският дипломат.

Днес КНДР отбелязва годишнина от рождения ден на Ким Ир Сен с всеобщи мероприятия.

Мацегора счита, че позитивни промени в връзките сред КНДР и Съединени американски щати са малко евентуални поради твърдата линия на държание от страна на администрацията на Джо Байдън.

Съдейки по какъв начин нападателно администрацията на Джо Байдън се държи към руснаците, китайците и други, има доста малко очаквания за позитивен сюжет по корейските каузи , означи той.

" Не ви чака нищо положително ": КНДР упрекна Байдън в провокация

Ри дефинира като " гангстерска логичност " Съединени американски щати да разполагат стратегически нуклеарни активи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР