Животът е един. И трябва да го изживеем на максимум.

...
Животът е един. И трябва да го изживеем на максимум.
Коментари Харесай

10 съвета за пълноценен живот от Чарлс Буковски

Животът е един. И би трябвало да го изживеем на най-много. Как да стане това обаче? За съвет може да се обърнем към един от приетите експерти в тази област – писателя Чарлс Буковски.

За него споделят, че пиел повече от нужното, имал повече любовници, в сравнение с се считало за обичайно, работел не там, където се приемало за влиятелно и живеел по метод, друг от този на елементарните членове на обществото. Никога не пишел за неща, за които е прелестно да се чете. Текстовете му са цялостни с горчилка. Черноработник, пияница… и един от най-умните писатели на 20. век.

Животът му въодушевява няколко книги и става мотив за безчет злословия. Буковски бил скитник, пиянде, куриер, бунтовник, публицист, публицист, стихотворец. Не всеки може да живее по този начин извънредно и плодотворно, по тази причина дано се вслушаме в препоръките, почерпени от творчеството му.

„ Исках целия свят или нищо. ”

Не бива да се примирявате с по-малко от това, което желаете и заслужавате. Стремете се към най-хубавото и не приемайте нищо, с изключение на това, което ви прави изцяло щастливи. Няма никакъв смисъл да се отказвате от задачите си, с цел да се съгласите на просто допустими резултати и след това цялостен живот да се измъчвате от съжаления.

Обичайте себе си

„ Никога не съм срещал различен човек, с който да бих желал да сменя мястото си. И даже това да е илюзия, от този факт ми става по-леко. ”

Вярно, никой не е идеален, само че в това време няма никакъв смисъл да се тормозите от това. Престанете да се критикувате за всяка грешчица и проявете малко състрадание към слабостите си. Това не значи, че не трябва да работите над самоусъвършенстването си. Просто станете най-големия си обожател и покровител – каквото и да се случва.

Живейте на 100 %

„ Страшна е не самата гибел, а методът, по който хората живеят преди нея. ”

Искате да скочите с парашут, само че не можете да съберете храброст? Скачайте! Мечтаете да се запишете на курс по история на изкуствата, само че не знаете дали ще ви потрябва в живота? Запишете се още през днешния ден! Разполагате единствено с един живот, който може да изживеете единствено в този момент. Защо да чакате, докато стане прекомерно късно?

Не се бойте от тъгата – без нея няма да можете да вкусите щастието

„ Трябва да умреш няколко пъти, преди да започнеш да живееш същински. ”

Болката, скръбта, разочарованието, гневът, паниката – това са отрицателни усеща, които ни тровят живота и ни вършат нещастни. И въпреки всичко в никакъв случай няма да можете до дъно да оцените позитивните страсти, които ни предлага животът, в случай че не познаете техните противоположности. Затова в мига, в който ви овладее унинието, си спомнете, че скоро всичко ще се промени и този тъмен миг единствено ще подчертае хубостта на настъпващия изгрев.

Бъдете неповторими и нахално подчертавайте това с всичките си действия

„ По-добре е да правиш и най-скучните неща със жанр, вместо да се занимаваш с забавни неща без жанр. ”

Не се бойте да бъдете себе си. Чарлс Буковски сигурно не се е страхувал от това. Винаги показвайте същинското си лице и се стремете да изразявате личната си фантастична характерност. По-добре да изживеем живота като самите себе си, в сравнение с да се мъчим да се вършим на някой различен, с цел да угодим на близките. На кого му пука какво мислят те?

По-силни сте, в сравнение с си мислите

„ Понякога ставате заран от леглото и си мислите, че няма да преживеете този ден. После обаче сами ще се смеете, като си спомняте своите подозрения. ”

Животът е цялостен с тествания и ограничения – да, знаете това и сами, изпитвали сте го нееднократно на гърба си. Въпреки това нормално успявате да преодолеете тези проблеми и да останете цели и невредими. Винаги помнете, че сте по-силни, в сравнение с си мислите, и това ще ви помогне да преминете и през най-трудните дни.

Не се бойте от гибелта

„ Нося гибелта в левия си джоб. Понякога я изваждам и й приказвам: „ Здравей, блага, по какъв начин си? Кога ще дойдеш за мен? Ще бъда подготвен. ”

Смъртта е неизбежна. Защо тогава да пилеем живота си в паники за нея? Вместо да се измъчвате от мисълта за края, използвайте всички преимущества на живота, до момента в който го имате. Много по-целесъобразно е да честваме живота, вместо да се боим от гибелта.

Вярвайте в себе си

„ Големият проблем на този свят е, че умните хора постоянно са цялостни със подозрения. ”

Вие сте превъзходни и единственото, което ви е нужно, е да повярвате в безспорните си и блестящи гении. Когато постигнете цялостна убеденост в тях, ще се удивите от върховете, които ще покорите.

Има доста по-лоши неща от самотата

„ Има и по-лоши неща от това да бъдеш самичък. Понякога минават десетилетия, до момента в който осъзнаем това, само че няма нищо по-лошо от това да го осъзнаем прекомерно късно. ”

Твърде доста хора се боят от самотата и по всякакъв начин се стремят да я заобикалят. Понякога обаче неприятната компания е доста по-ужасна от самотата, която можем да напълним с какви ли не потребни и радостни занимания. Научете се да се цените настрана от другите и уважавайте персоналното си време.

В живота има от всичко по малко – не вземайте нещата прекомерно насериозно

„ Понякога би трябвало просто да се изпикаеш в мивката. ”

Неочакваните, откачени неща ще ни се случват и би трябвало да ги одобряваме такива, каквито са. Не бива да зацикляме на съвършенството. Понякога би трябвало просто да се отпуснем. Не си коства да вземаме всичко прекомерно насериозно – животът е прекомерно занимателна игра за това

Инфо: LifeHacker

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР