Живот като на кино води Елена Петрова, която на 1

...
Живот като на кино води Елена Петрова, която на 1
Коментари Харесай

Елена Петрова искрено за борбата за живот на децата й и успешната актьорска кариера

Живот като на кино води Елена Петрова, която на 1 ноември, в деня на националните будители, ще чества 47-мия си рожден ден. Актрисата, позната с функциите си в киното, малкия екран и театъра, започва кариерата си едвам на 15 години и въпреки да не е приключила НАТФИЗ, бързо и изрично съумява да се наложи в специалността. 

Разбира се, не всичко в живота й е в цветни окраски и не постоянно желанията й са се сбъдвали с лекост. Всъщност, до момента в който пред публиката се е подчертало върху блестящия й статут и все необятна усмивка, Елена нееднократно е трябвало да се сблъсква със съществени инциденти и в кариерата, и в персоналния си живот. За някои е признавала по един път, за други единствено е намеквала, стараейки се, както постоянно, да държи сърцето си на дистанцията.

Само един път Елена Петрова е споменавала за отсъствието на татко си. Направи го преди много години в изявление за женско списание. Тогава актрисата показа, че въпреки да е израснала без татко, " постоянно е имала мощно възприятие за фамилна общественост, за опора в фамилията ". Майка й съумяла да го построи у нея, да ги сплоти с двамата й братя, да ги научи да разчитат един на различен и да преодоляват дружно компликациите. " Сега имам мощ и религия, че ще мога да имам същото положително и заедно семейство в бъдеще ", споделя Елена очакванията си през далечната 2003 година След години тя подписа брак с гръцкия предприемач Аристотелис Фотилас, с който имат близнаци – 17-годишните през днешния ден Александър и Изабела. Раждането им се случва прибързано и лекарите в " Майчин дом " се борят за живота им. За това Елена описа чак след години. Тогава към този момент се говореше за развода й с Фотилас, само че тя в никакъв случай не го назова " някогашен брачен партньор ".

Елена Петрова е на сцена от дете. За това огромни заслуги имат и майка й Ани, и баба й Екатерина по майчина линия. Първата била балерина, само че спряла, тъй като й кървяли пръстите. Освен това родила щерка си рано, поради което може би се е отказала от някои свои фантазии. Красавицата обаче е споделяла вярата, че е взела артистизма от майка си. Когато била на 6 години, родителката й я записала на художествена гимнастика. По-късно обаче Елена се отказала, тъй като поискала да учи в театралния клас " 4хС " на Николай Георгиев в 22-а Софийска гимназия, където след това взима дипломата си за приблизително обучение. Изборът й евентуално е повлиян и от баба й Екатерина, която все я насочвала към театрални изяви. Елена била на 4-5 години, когато баба й я карала да учи стихотворения, а след това я пременявала като кукла, слагала панделки в къдриците й и я водела да рецитира по мероприятия, свързани с Бабинден, 8-ми март и други.

" От дребна ме бутаха в тази посока ", казвала е звездата и си е припомняла по какъв начин са я качвали на стол, с цел да се вижда, когато споделя стихотворението. Харесвало й да се изявява. Ставайки актриса, Елена Петрова сбъдва неосъществените фантазии на майка си, която на млади години бленувала за сцената, както и на баба си, която постоянно е желала да учи за тази специалност. Екатерина от дребна се изявява в пиеси по вечеринки и мощно желаела да стане огромна артистка. Нейната майка, прабабата на Елена, била изрично срещу. Затова още, когато внучка й била бебе, Екатерина все й говорела да стане актриса или балерина. Елена, като че е решила да извърши желанието й, тъй като откогато се записала в театралната паралелка, устремено и дисциплинирано следвала задачите си. Освен това била виновна и пособия на майка си, като се грижела за по-малкия си брат. Взимала го от градина, постоянно го водела със себе си по подготовки. Днес звездата от " Фамилията " е извънредно близка с двамата си братя. За татко им обаче актрисата не приказва, като се изключи изявлението си преди години, когато по апропо загатна, че е отсъствал в детството й.

" Бяхме доста шумна група, която учехме в " 4хС ", нямаше по какъв начин човек да ни подмине, правехме всевъзможни дивотии по " Раковски ", влизахме в заведения, играехме, на всички места беше спектакъл ", споделяла е Елена за ученическите си години. С две приятелки подхванали и бизнес – благи стъклата на колите, спиращи на светофара на " Граф Игнатиев " и " Славейков ". Идеята била на една от съученичките й, която видяла други да го вършат, и предложила да вземат образец. Започнали на подбив, като в началото Елена доста се срамувала. С приятелките й се представяли за компания " Кристал ". " Разигравахме етюди, включихме и момчета от класа. Изкарвахме едни пари, които по-късно всички като комуна ги събирахме и отивахме в ресторант " Средец ", описа Елена неотдавна в предаването " Извън играта " по Българска национална телевизия. Водещият Стефан Щерев, който е и артист, и продуцент, пък си спомни, че тогава Елена му услужила с 4,50 лв., които изкарала с приятелите им, миейки стъкла на коли. С парите Стефан си поръчал обичаното ядене гъби с ориз в ресторант " Средец ".

Тъкмо, до момента в който прави дивотии с връстниците си, Елена е видяна от режисьора Илиян Симеонов, който тогава работел с Христиан Ночев по кино лентата " Граница ". Мариан Вълев – един от актьорите в лентата, също виждал " момичето с дългата коса " в центъра и приказвал за нея. " Аз бях в действителност доста дива, доста запаметяваща се, в този момент към този момент не, несъмнено, след толкоз години. Аз съм доста крепко стъпил човек на земята ", казвала е Елена. След " Граница ", тя взе участие в " Козият рог " (1994г.) на режисьора Николай Волов. Лентата е римейк на паметния филм от 1972 година на Методи Андонов. За Елена било огромно предизвикателство, тъй като сравнението с огромната Катя Паскалева било неизбежно. Едва ли обаче си е представяла, че тази й роля ще провокира и друго съпоставяне. Филмът бил показан на европейски фестивал, в чието жури била Джина Лолобриджида. По-късно тя изпратила факс до кинопродуцкията, в който написала, че младата актриса Елена Петрова доста й припомня като игра и лъчение на младата Ингрит Бергман в " За кого бие камбаната ". Това самопризнание за Елена било еднакво на влиятелна премия, каквато и получила за най-хубава женска роля на кинофестивала в Москва.

През 2000 година започва тв кариерата й с ролята на Мона в " Хайка за вълци ", през 2005 година играе Анелия в " Морска сол ", " Магна Аура. Изгубеният град ", " Людмил и Руслана ". Между тези си задължения Елена срещна гръцкия предприемач Аристотелис Фотилас. Запознали се около откриването на магазин от веригата, на която тогава той бил изпълнителен шеф. Девет месеца по-късно Фотилас я поканил на среща, само че тя отказала. След още година поканата отново била отправена, като към този момент се видели. Тази среща малко по малко довела до по-близки връзки. Година откакто станали двойка, Елена Петрова била сигурна, че той е мъжът, от който желае да има дете. Актрисата ту мечтаела за момиче, ту за момиче, до момента в който най-после получила и двете. Тя родила близнаците Александър и Изабела, само че прибързано, поради което били сложени в кувьози. Това е най-трудният интервал в живота й.

" Трябваше безусловно да се борим за живота им. Имам две доста яки въжета у дома – Александър и Изабела, които ме държат крепко стъпила на земята, макар че аз обичам да хвърча, обичам да мечтая, да изчезвам. Тези две въжета, които ме държат на земята, в действителност те ме водят сега и тогава, когато се появиха, в действителност... Минах тогава през доста тежък път с татко им, с цел да могат сега да са едни прелестни деца, които обожаваме, гледаме и желаеме да дадем най-хубавото ", показа Елена години по-късно. Тъкмо споменът за това тестване постоянно й е давало подтик да продължава напред, когато й е било мъчно. " Тъй като човек е толкоз мощен, колкото е мощна борбата в него, тези неща ги осъзнаваш по-късно. Когато ти се случат големи проблеми и компликации, тези бутони се натискат в теб и ти се справяш с компликациите, които спрямо това са доста по-малки ", казвала е Елена.

Тя подписа брак с Фотилас през юли 2006 година, година след раждането на близнаците им. За първи път за раздялата им се заприказва малко откакто Елена изгря като Боряна през 2010 година в сериала " Стъклен дом ". Ролята й в поредицата на Би Ти Ви я направи разпознаваема за всеобщия фен, който следеше с боязън лавирането й сред екранния й брачен партньор Стефан Данаилов и неразрешената й обич със сина му от първия брак, изигран от Калин Врачански. Бързо се заприказва, че пристрастеността сред Елена и Калин се е пренесла в действителността. Само че това по този начин и не се удостовери, даже в противен случай – двамата акцентират какъв брой положителни другари са. Даже си споделяли персонални неща. Въпреки това тогава ползата към Елена не понижа, заздравен от триумфа на " Стъклен дом ". Не след дълго се заприказва, че актрисата е в буйна случка с оператор на име Светлин. После пък потегли слух, че е завъртяла обич с режисьора Мартин Макариев, с който се срещнали на снимачната площадка на сериала. Появиха се и фотоси на влюбените. Новината неизбежно подхрани слуха за развода на актрисата с Фотилас, около което се дала прошка и с охолния си метод на живот.

И въпреки всичко в светските среди се говореше, че актрисата е получила необятен апартамент, в който живеела с близнаците си. Само че новата й обич освен не просъществува дълго, а и по този начин и не излезе от конспиративност. В последна сметка Мартин Макариев, който има наследник от предходен брак, заряза Елена поради по-младата й колежка Луиза Григорова, с която по-късно сътвориха семейство. След години Луиза призна, че е водила борба за сърцето на мъжа си, само че не назова Елена. Каза единствено, че изчакала търпеливо обичания си, другояче първите искри посред им прехвърчали не на снимачната площадка на " Стъклен дом ", а на тази на " Дървото на живота ".

След тези истории Елена Петрова не показва обществено връзка с мъж. Сигурно по тази причина все се приказва за крушенията й в любовта. Тъкмо с тях бе обяснено през април 2011 година и отнемането на шофьорската й брошура, откакто бе хваната да кара след приложимост на алкохол. Елена се снабди с санкция и отнемане от правото да кара за избран интервал от време. Трябва да се означи, че това е единственият й гаф за толкоз години в светлините на прожекторите. Благодарение на мощния си темперамент, актрисата, която е зодия Скорпион, съумя да се изправи след тази изцепка и от този момент не е имала друга.

За специалността си пък е казвала, че с доста функции се е разминала и от доста фантазии се е отказала. Склонна е на съществени промени, даже външни, поради план. И за любовта е подготвена на всичко и го е показвала, споделяла е Елена, без да прецизира на кого. " Има една доста приятна мисъл на Елиф Шавак, че в случай че преди любовта и след нея си еднакъв, значи не се обичал задоволително. Всяка една обич оставя жестоки белези, татуировки, драскотини, рани... само че тогава разбираш какво е в действителност да обичаш. Не споделям, че всяка обич би трябвало да приключва по този начин... ", казвала е Елена Петрова.

Актрисата е изпитвала и нелицеприятната страна на славата. За нея тя е изгубване, забравяне за това кой си, къде си, забравяш и за някои хора към теб. " Хубаво е да се издигаш нагоре, в случай че знаеш, че някой долу те чака да те поеме в ръце, тъй като рухването е неизбежно. Сега, когато съм предходна през това, в случай че сега ми се случи, ще бъде друго ". В едно от последните си изявленията Елена Петрова загатна, че се е смирила, само че по този начин и не назова съществения миг, довел до това. " Смирението значи да вярваш и усещаш избрани неща, да вибрираш на друго равнище, да притихнеш, да слушаш, да обичаш ", сподели звездата с една от най-хубавите коси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР