Живописно пано на известния художник Енчо Пиронков в пловдивски подлез

...
Живописно пано на известния художник Енчо Пиронков в пловдивски подлез
Коментари Харесай

Покриха с фасаген живописно пано на Енчо Пиронков в Пловдив, Ралев не знае нищо

Живописно пано на известния художник Енчо Пиронков в пловдивски подлез е било покрито с фасаген. Преди няколко дни скулпторът Иван Тотев се натъква на гледката на грундираното пано, направено от глазирани керамични плочи. То е в подлеза до гимназия " П. Кр. Яворов ". Според Тотев паното постоянно е било покривано с графити на улични актьори.
"Това е война и ние имаме против себе си войска от вандали. Едните са банални хулигани и рушители. По-интересни са ми другите - ония, които държат да осъществят творчеството си и да оставят знак, че са минали оттова, че ги има. Забележете, че те нападат (буквално - атакуват) творбите на високото изкуство там, където ги има и в никакъв случай не протягат ръка към "творенията " на себеподобните си ", написа той във Facebook.

"Това пано е от глазирана керамика и би могло да бъде измито с пароструйка, даже и с почистващи препарат, с нужното внимание и най-добре от реставратори. След това може да се покрие със силиконов филм, който "не обича спрейовете ", счита скулпторът.

Кметът на регион "Северен " в Пловдив Ральо Ралев твърди, че общината не е поръчвала паното на Енчо Пиронков да бъде замазано. Той нито знае, нито допуска кой може да бъде поръчителят на вандалската демонстрация.

"Не, не сме ние. Нямаме пари в бюджета дори, с цел да го замажем. Аз съм назначил инспекция, не мога да ви отговоря кой го е мазал и по каква причина ", споделя Ралев, представен от Българска национална телевизия. Той даде обещание, че плочите скоро ще бъдат почистени и оставени в автентичен тип.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР