Живея в Остин, Тексас, един от най-бързо развиващите се градове

...
Живея в Остин, Тексас, един от най-бързо развиващите се градове
Коментари Харесай

Креативността е надценена

Живея в Остин, Тексас, един от най-бързо разрастващите се градове в Съединени американски щати, прочут с обилие от стартъпи, кой от кой по-иновативен и сполучлив. Това са компании, които трансформират пазара с нескончаем поток от софтуерни нововъведения и открития.

Разбира се, може да си мислите, че в действителност новаторските компании са цялостни с изобретателни хора, които тласкат напред софтуерния и публичния напредък. Действителността обаче е много по-различна. По-голямата част от дейностите, обвързвана с въвеждането на някаква иновация на пазара, съставлява елементарна и рутинна работа.

Както споделя американският откривател Томас Едисън: „ Геният е % ентусиазъм и 99 % пот. “

Дори най-иновативните компании се нуждаят от хора, които просто си правят добре работа, без да претендират за някакви изключителни лидерски умения или креативен влечения.

Едно от най-важните качества, което би трябвало да търсите във вашите чиновници, е добросъвестността. То демонстрира готовността на хората да приключват дилемите, които са почнали, и да следват разпоредбите на организацията. С други думи, фирмите действат най-ефективно, когато разполагат с доста добросъвестни хора. За страдание, няколко проучвания демонстрират, че извънредно изобретателните хора имат умерени равнища на добросъвестното. Те нормално се стараят да доведат до дъно това, което са почнали, само че не влагат особени старания в спазването на разпоредбите.

Защо тогава творчеството получава толкоз огромно внимание в актуалните бизнес средите?

Причината се крие в психическите настройки на хората. Истината е, че вниманието ни се притегля от неща, които считаме за необикновени и разнообразни от нормата. Компанията, която за следващ път записва нарастване на своите облаги с помощта на положителното си ръководство и виновната си финансова политика, не забавна за публиката. От друга страна новият и новаторски артикул, които до момента никой не е виждал, закова вниманието на мига. В резултат на това ние срещаме повече истории за успешни(или пък за изцяло провалили се) нововъведения. Напълно обикновено е изобилието от материали, говорещи за смисъла на творчеството, да основат у нас концепцията, че тя в действителност значимо качество, от което човек има потребност, в случай че желае да успее. Истината е, че творчеството е надценена.

Ако вършите добре работата си, употребявайки процедури, техники и тактики, основани от някой различен, то няма потребност да пробвате да преоткриете колелото. Вместо това, насочете вниманието си към усъвършенстването на вашите умения и осъществяването на вашите отговорности по допустимо най-хубавия метод. Така един ден може да осъзнаете, че най-големият ви принос за триумфа на компанията идва от ежедневната рутинна работа, от която зависи реализирането на концепциите на иноваторите.

Освен това, неналичието на креативност не е нещо, което би трябвало да ви отхвърля от поемането на лидерски функции. Понякога водачеството изисква да се ориентираме бързо в непознати води и да се адаптираме към напълно нова среда, само че в множеството случаи фирмите имат потребност от постоянна ръка, която да насочва нещата в правия път.

В последна сметка, би трябвало да се фокусирате върху нещата, които в реалност движат вашата промишленост. Може да се окаже, че сме отдали повече внимание на творчеството, в сравнение с тя заслужава.

Арт Маркман, когнитивен психолог и създател на книгата „ Умното мислене “, за FastCompany.com.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР