Живеещи в района на блок 21 във варненския квартал “Чайка”

...
Живеещи в района на блок 21 във варненския квартал “Чайка”
Коментари Харесай

Зрителски сигнал: Кал и чакъл вместо улица в кв. Чайка във Варна

Живеещи в региона на блок 21 във варненския квартал “Чайка” алармираха, че от няколко дни газят в тиня и трошляк.

Причината е отстраняването на водопроводна повреда, появила се след полагането на тръба за газ.

Хората недоволстват, че спешните екипи паркират тежката техника в зелените площи и ги унищожават.

Тони Керчев живее от 47 години в квартала. Казва, че след всеки ремонт на подземната инфраструктура, дупките по улиците се усилват. При последната повреда и оставената тиня тормози хората.

“Целта е като се правят такива поправки, от ВиК ли е, от газ ли? Хора, вършете го обикновено в края на краищата! Нали това приказваме всички. Много сме умни, доста сме отворени и в един миг - погледнете каква тиня е, погледнете в какво положение са градинките.” - споделя Тони Керчев – гражданин на кв. “Чайка”

Аварията е зародила откакто газоразпределителното сдружение е спукало тръба на ВиК. Сега и двете сдружения ремонтират оборудванията си до блок 21.

“Ремонти се случват. Всички сме съгласни. Има от време на време такива изключителни обстановки, само че не могат тези изключителни обстановки да се правят по подобен ужасяващ башибозушки метод. Всичко тъне в тиня, в пясък и в нечистотия. Аз не мога да си паркирам колата. Трябва да излизам с работни обувки на открито, с цел да мога да се прибера в къщата си.” - споделя Велин Пасков - гражданин на кв. “Чайка”

Тежките машини са разрушили улицата, настояват още живеещите в квартал “Чайка”, а появилите се дупки са цялостни с вода.

“В градинката с тревичка е за хубост, там си беше паркирал не знам какъв брой си часа един от багерите или на ВиК, или на газовата компания. Не мога да ви кажа защо става въпрос. След малко този екскаватор излезе, завъртя гумите, една от дупките цялата, разхвърчаха се трошляк и така нататък Виждате какво става - виждате, нали – това е провокирано всичкото от този необикновен безпорядък, нечистотия.” - Велин Пасков

В блока има майки с деца, пенсионери и хора с двигателни увреждания, които се придвижват само с инвалидни колички, а това е невероятно по разрушената улица, споделят още живеещите в бл. 21.

“Авария, след повреда, нови рани, погледнете на какво замязя комплекса – на нищо! " - споделя Тони Керчев

От ВиК сдружението обявиха, че ремонтът ще завърши в най-кратки периоди. А живеещите в региона се надяват асфалтът да бъде възобновен, а калта – почистена.

Репортаж: Нора Бочева/Георги Христов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР