Живеем във времена, в които най-големият ни враг е невидим

...
Живеем във времена, в които най-големият ни враг е невидим
Коментари Харесай

Якето, което убива вируси и бактерии

Живеем във времена, в които най-големият ни зложелател е незабележим - коронавирусът. А това ни принуждава да вземем всички вероятни ограничения, с цел да се спасим от срещата с него, колкото и невероятно да ни звучи към този момент.

Едно от забавните изобретения тази година, което съумя да притегли интереса с иновативност, е Vollebak Full Metal Jacket . Това не е нормално яке, тъй като няма за цел да ни защищити толкоз от вятър и леден, колкото от вируси и бактерии.

Около 65% от състава на якето са медни нишки, ситуирани по дължина. Ако бъдат сложени в права линия, тези нишки са по-дълги от 11 километра. А медта е материал, който потвърдено убива вируси, грипни варианти и бактерии като ешерихия коли. Освен това, е страховит проводник на топлината.

Медта отделя електрически заредени йони, които първо затрудняват дишането на микробите, по-късно нападат непосредствено тяхното ДНК, като по този метод ги обезвреждат.

Full Metal Jacket е пробен артикул и основателите му от компанията Vollebak нямат искания, че може да ни защищити от COVID-19. Надяват се обаче тяхната концепция да послужи като ентусиазъм на други, които да основат и такова яке, предава Time.
 Коронавирусът, маската, която убива COVID-19 с топлота, и новата технология за битка със болестта
Маската, която убива ковид с топлота

Опитите не стопират

Якето с медни нишки сигурно може да послужи като добра основа за една нова и новаторска ниша в производството на облекла , които са с добавена стойност. Дрехата е мека, лека, водо- и ветроустойчива, с подплата от полар и съвършена за всекидневието.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР