Жителят на Кейптаун, Южна Африка, Фреди Блом (Fredie Blom) разказа

...
Жителят на Кейптаун, Южна Африка, Фреди Блом (Fredie Blom) разказа
Коментари Харесай

Фермер навърши 114 години и умува дали да откаже цигарите

Жителят на Кейптаун, Южна Африка, Фреди Блом (Fredie Blom) описа за желанието си да спре да пуши пред Би Би Си (BBC News), осведоми БГНЕС. Мъжът е взел това решение на 114 години.

Той признава, че от дълго време е завършил с пристрастието си към алкохола, само че едвам в този момент се е замислил да откаже тютюна. Целия си живот той е посветил на плантация и на работа в строителството.

Блом не си купува цигари, а си ги прави самичък от личен тютюн. Той признава, че влечението му към пушенето е прекомерно мощно, с цел да се откаже от навика внезапно.

" Обвинявам дявола, тъй като единствено той може да бъде толкоз мощен ", майтапи се дълголетникът. В същото време той признава, че няма някаква специфична загадка за постигане на пределна възраст и е уверен, че към момента е жив поради волята на висшите сили. Блом, макар преклонната си възраст, наподобява здрав и кадърен да се придвижва независимо.

Самият той се оплаква, че не може да се движи към този момент толкоз бързо, както в предишните години и чува едва. Наричат го най-възрастния гражданин на Южна Африка. Едно от най-големите издания в страната - локалният " Таймс " (The Times) твърди, че Блом може да претендира за международен връх като дълголетник.

Тази година през април умря японката Наби Тадзима, която публично бе най-възрастният гражданин на планетата. Тя умря на 117, а в този момент такава е 116-годишната Тия Мияко, също японка.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР