Жителите на Велико Търново могат да получат нов климатик срещу

...
Жителите на Велико Търново могат да получат нов климатик срещу
Коментари Харесай

Нов климатик срещу стара печка във В. Търново

Жителите на Велико Търново могат да получат нов климатик против отвод от остаряла и замърсяваща печка на дърва и въглища. От общината прецизират, че самодейността е част от плана " Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “, чиято съществена фаза се осъществя от тях по стратегия LIFE на Европейската комисия. Климатиците към този момент са позволен нов апарат за отопление, дружно с тези на газ или пелети.

Гражданите могат да подават документи в осведомителния център на Общината – всеки работен ден от 10:00 до 14:00 часа. Приемът продължава до 17 февруари в това число.

Проектът за промяна на старите печки на дърва и въглища обгръща елементи от пет квартала – " Варуша “ и остарялата градска част, " Асенов “, " Картала “, " Акация “ и " Света гора “, както и необятния градски център.

Всички улици и региони са в детайли разказани тук: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

Новите уреди, в това число и климатиците, са безвъзмездни за утвърдените претенденти, дружно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за преработване.

За огромните квартали – " Бузлуджа “, " Зона Б “, " Колю Фичето “, " Чолаковци “, както и за регионите отвън обсега на плана по стратегия LIFE Община Велико Търново приготвя нова процедура по Оперативна програма " Околна среда ". В нея се чака да бъдат привлечени над 4 000 семейства, чиито остарели печки да бъдат заменени с нови отоплителни уреди от друг вид, в това число и климатици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР