Жителите на сунгурларското село Прилеп, където вчера камион прегази 6-годишно

...
Жителите на сунгурларското село Прилеп, където вчера камион прегази 6-годишно
Коментари Харесай

Прилеп иска спешна намеса от държавата заради смъртоносен път

Жителите на сунгурларското село Прилеп, където през вчерашния ден камион прегази 6-годишно момченце, а в разпра околните му убиха с нож водача, се обърнаха с зов към държавните институции за незабавна интервенция и ремонт на пътя. Участъкът от Карнобат до границата с област Шумен, част от Републиканската пътна мрежа, извънредно претрупан, по думите на кмета Чани Стойчев единствено дневно оттова минават към 2500 тежкотоварни автомобила, а ремонт там е юридически от 10 години. Голяма част от настилката е отнесена, пътят е посипан с кратери, а тук-там има дупки с ширина 140 см и дълбочина 15 см.

„ Наложително е да бъдат подхванати аварийно-възстановителни работи, с цел да дава отговор пътят на обикновените общоприети условия ", сподели Чани Стойчев и пред управляващите показа главното искане на локалното население на входа на селото на този прав сектор да има лежащ служител на реда с пешеходна пътека и надзор на скоростта.

„ Преди месец имахме митинг, на който алармирахме, че това което стана нощес, ще се случи. Въпрос на време беше! Но настояванията ни останаха в облаците. Сега още веднъж настояваме- страната предприеме съответни дейности, тъй като другояче продължаваме с черната хроника “, съобщи кметът.

Местната власт още преди е изпратила писмо до АПИ, само че от там дали отговор, че прогнозният период за започване на главния ремонт на трасето е 2025 година

Междувременно, още веднъж през вчерашния ден, до момента в който проверяващите правили оглед на мястото на нещастието, животът си на същия този път загуби още един човек- 25-годишна жена от Украйна.

Чуйте какво още сподели пред Дарик кметът на Прилеп Чани Стойчев в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР