Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три ключови участъка

...
Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три ключови участъка
Коментари Харесай

Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш протестират заради закриването на полицейски управления

Жителите на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три основни сектора поради закриването на Районните полицейски ръководства в двете общини.

В 10.00 часа, протестиращите стопираха придвижването по пътя София - Варна при разклона за Стражица, Велико Търново - Русе при село Петко Каравелово и Русе - Плевен при село Масларево.

Хората упорстват за анулация на заповедта на вътрешния министър Бойко Рашков, с която от 1 юли районните полицейски ръководства в тези общини ще се трансфорат в сектори, а по-голямата част от чиновниците ще бъдат пренасочени към Велико Търново и Горна Оряховица.

Според тях това неизбежно ще докара до увеличение на престъпността и ще заплаши сигурността в дребните обитаеми места. Това е втори следващ митинг, като хората се заканиха, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени да продължат с пътните блокади.

" И сега не във всяко обитаемо място има полицейски контрольор, квартален, а в този момент със закриването на Районното полицейско ръководство се понижават още тези бройки. За нас не е значимо да има полицейски патрули, които да се придвижват, за нас е значимо да има във всяко по-голямо обитаемо място, полицейско наличие, по този начин както беше дадено, само че не се случи ", сподели Георги Чакъров, кмет на община Полски Тръмбеш.

" Инициирахме една подписка, успяхме да съберем над 2200 подписа. Входирахме тъжба, с подписката до министъра на вътрешните работи и посредством министерството, до Върховния административен съд ", сподели Светлин Гърбозанов, ръководител на предприемчив комитет Полски Тръмбеш.

Репортер: Мирела Дончева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР