Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на

...
Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на
Коментари Харесай

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник

Жителите на Скобелево, община Ловеч, означиха обичайно своя празник на 10 септември 2022 година с празненство.

Събитието за втора година се състоя в градината под дърветата и притегли доста хора. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и ръководителят на Общински съвет в  Ловеч  Петър Цолов, които сервираха цветя пред паметника на паднали във войните. Кметът Маринова в поздравлението си акцентира, че всяка година към формалния празник на Съединението  – 6 септември, Скобелево отбелязвате своя празник.  „ Ние сме една общественост, а корените ни са в историческите събития. Днес с изключение на на Съединението от 1885 година ние отдаваме респект и поклонение и на военните дейности, довели до освобождението на Ловеч през 1877 година Напълно справедливо селото носи името на военачалник Скобелев,  който е воин от борбата край Осъм и по местата, където са днешните Гозница и Скобелево “, сподели кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова връчи приветствен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на с. Скобелево. В него се споделя: Пожелавам  на локалното управление да бъде покрай проблемите на хората, да продължи да работи за просперитета на селото. Ние сме уверени, че националното единение най-вече ни оказва помощ в моментите на тествания и компликации. Да продължим да гледаме в една посока и съм сигурна, че ще успеем!

Традиционният курбан бе осветлен от отец Мартин, участваха кметове на близките села, новозаселили се поданици и доста посетители.Празникът продължи с фолклорна стратегия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР