Жителите на швейцарския град Цюрих имат възможност, която се случва

...
Жителите на швейцарския град Цюрих имат възможност, която се случва
Коментари Харесай

Швейцария търси доброволци за... затвора

Жителите на швейцарския град Цюрих имат опция, която се случва един път в живота - да станат пандизчии за къс интервал от време, оповестява „ Le Temps “. Може да наподобява неуместно, само че управляващите на града в действителност имат напълно прозаични претекстове - те желаят да тестват нов затвор, преди той да бъде пуснат в употреба през април.

Директорът на пандиза Марк Ейерман съобщи, че планът ще обезпечи " вярното действие на всекидневните интервенции и ще разреши на надзирателите да се срещнат с обекта ".
Правят нов затвор в село Самораново до Дупница
Нов затвор, построен по европейските стандарти, ще бъде построен до март 2024 година в с. Самораново, община Дупница. Това оповестиха от Мини...
Прочети повече
Всеки, който желае да взе участие, би трябвало да дава отговор на избрани критерии: претендентите да са навършили 18 години, да се съгласят да бъдат тествани, с цел да се реши тяхната склонност, и да се съгласят полицията да извърши инспекция за сигурност.

Според локалните медии доброволците, които ще бъдат определени от управлението на пандиза, ще прекарат четири дни в зад решетките - от 24 до 27 март. През това време те ще бъдат подложени на действителен затворнически режим, макар че ще бъдат направени някои отстъпки за техния комфорт: при идването им ще бъде осъществен подробен персонален обиск, макар че доброволците имат опция да го откажат; ще им бъде обезпечено трикратно хранене дневно с разнообразни типове меню, в това число вегетарианско. Освен това всеки доброволец, който съжалява за избора си, може да напусне когато и да е плана, обявиха от пандиза.

" В тази тестова интервенция има единствено спечелили. Като участник можете да изпитате в безвредна среда какво може да е чувството на същински задържан човек, който ненадейно се оказва в пандиза. Хората ще могат да сравнят това, което виждат в разнообразни престъпни сериали по малкия екран, и действителността в Швейцария ", обявиха от пандиза.

Според „ Les Echos “ към 700 души са декларирали предпочитание да вземат участие в плана, което е съвсем три пъти повече от потенциала на пандиза (241 души).

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР