Жителите на село Трилистник излязоха на голям протест днес и

...
Жителите на село Трилистник излязоха на голям протест днес и
Коментари Харесай

Протестът в Трилистник затвори пътя за магистралата

Жителите на село Трилистник излязоха на огромен митинг през днешния ден и затвориха пътя за Автомагистрала " Тракия ". Те желаят коритото на река Стряма да бъде почитестно, с цел да не стигне още веднъж до огромно наводняване в селото. 
Прочетете още
" Искаме да се почисти коритото на реката, защото нещастието е огромна. Ако тръгнете по къщите, къщите и етажите ги няма. И колата и тя ни отиде, над колата беше водата. Нашата къща беше съборена по време на наводнението. Живеем във фургони и се опасяваме водата да не ни залее отново. Получихме помощ 375 лв. от страната, 500 от общината по Коледа още 300 лв. ”, обявиха жителите на Трилистник. 

“Ние настояваме страната да си свърши бещата до край, тъй като ужаса, който изживяхме дружно, не идкаме да се повтаря. ”, сподели кметът на община Марица Димитър Иванов.

Малко повече от половин година след опустошителното наводняване в с. Трилистник, жителите остават обезпокоени от непочистеното корито на р. Стряма. С настъпването на пролетта и изобилните превалявания хората са обезпокоени, че бедствието може да се повтори и излизат на митинг, като упорстват реката да бъде почистена. Ако това не се случи, имат намерение да бойкотират и идните избори.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР