Жителите на село Манастирище протестират заради присъда за убийство на

...
Жителите на село Манастирище протестират заради присъда за убийство на
Коментари Харесай

Жители на село Манастирище на протест след присъда за убийство

Жителите на село Манастирище стачкуват поради присъда за ликвидиране на техен съселянин. Известният като „ стрелеца от Манастирище “, който през април простреля собствен комшия, няма да изтърпи ефикасна присъда, защото е неуравновесен.

22 април ще остане един от най-черните в историята на село Манастирище. В ранния следобяд двама братя се връщат от работа с автомобил. Съвсем близо са до дома си, когато на пътя излиза техен комшия, стреля с нелегално притежаван револвер и улучва съдбовно младия мъж зад кормилото и той умира на място.

Извършителят страда от психологично заболяване. След стрелбата се барикадира в дома си. Пристигат спецчасти. Не се постанова задържане със мощ, защото мъжът се предава непринудено. В селото идва тогавашното висше управление на Министерство на вътрешните работи.
свързани новини4584на 27.04.20211949на 26.04.2021
„ От 2007 година е диагностициран, многокрано е бил настаняван в профилирани заведения “, изясни тогава някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Съседите настояват, че е нападал и дете, само че ограничения не са били взети.

Изготвената съдебно-психиатрична експертиза за убийството заключава, че е бил в положение на безотговорност, не е съзнавал какво прави нито преди, нито по време, нито след действието. На базата на тази експертиза прокуратурата в Козлодуй внася искане за наложително лекуване в психиатрична клиника, което е почетено от Районния съд на 19 декември.

Близките на жертвата са безапелационни, че решението на съда е неприемливо. Стрелецът би трябвало да бъде лекуван наложително и на всеки шест месеца да се прави оценка на положението му. Местните се тормозят, че след този интервал стрелецът ще бъде пуснат на независимост, предава Би Ти Ви.
свързани новини5348на 23.04.2021
Събрали са и подписка, в която са се присъединили над 800 души.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР