Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 136-та годишнина от

...
Жителите на село Голямо Пещене отбелязаха заедно 136-та годишнина от
Коментари Харесай

Жителите на Голямо Пещене отбелязаха годишнина от създаването на храм Св. Георги /снимки/

Жителите на село Голямо Пещене означиха дружно 136-та годишнина от основаването на храм “Св. Георги Победоносец” в обитаемото място.
По мотив храмовия празник отците Кирил Велинов и Любен Павлов отслужиха водосвет за здраве и благоденствие, а на жителите и гостите на селото бе раздаден курбан.
Гост на събитието бе кметът Калин Каменов, който пожела на живущите да бъдат здрави и обединени. “Само преди година заявихте, че желаете да бъде завършен пътят до Голямо Пещене, да има нов и комфортен публичен превоз и да възстановим обичаното място за лов на риба на живущите тук. Всичко това към този момент е реалност - до селото пътуват нови рейсове, обезпечени са 50 000 лева за ремонт на пътя, а “Конярски дол” е възобновен. Това, което вършим е очевидно за всеки от вас. Вие сте образец за това по какъв начин макар разликите, можете да сте обединени и да се подкрепяте! Честит празник!” - сподели още кметът Каменов.
На събитието участваха още: кметът на обитаемото място – Тодор Тодоров, кметовете на обитаеми места от Враца, общинският консултант – Хенриета Георгиева, поданици и посетители на Голямо Пещене.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР