Жителите на община Кресна не се съгласиха с предложения вариант

...
Жителите на община Кресна не се съгласиха с предложения вариант
Коментари Харесай

Кресна не одобрява плана за лот 3.2 на АМ Струма

Жителите на община Кресна не се съгласиха с оферти вид за градежа на лот 3.2 на Автомагистрала " Струма " в Кресненския пролом.

Предложението за въпросната права е сегашният път през Кресненското дефиле да остане като скоростна права в посока Кулата, а не автомагистрала. В посока София се планува построяването на нов път, който ще има статут на автомагистрала. След Кресна пътят ще се изкачва по стръмните повишения на Кресненския пролом и ще слиза в Симитлийската долина, при село Полето.

Според локални обаче пътят Е-79 не би трябвало да се затваря.

По думите на кмета на село Долна Градешница Стоян Акареев пред БНР пътищата не се дублират и популацията не е според да се затваря правата Кресна Симитли. " По-добре да си е от горната страна, тъй като рано или късно ще пристигна време, когато ще би трябвало да се заплаща на автомагистралата ", съобщи той и добави, че постоянно би трябвало да има различен път, по който да се реализира предвижването до момента в който се правят дейностите по построяването на нов път или в случай че хората не желаят да употребяват автомагистралата.

Според локалните жителите остарелият път през Кресненското дефиле би трябвало да си остане в настоящия му тип, с цел да може хората да имат право на избор и сами да вземат решение дали да се качват на автомагистралата или да пътуват по остарелия път. Когато стартира да се търси възнаграждение за потреблението на автомагистралата, наложително би трябвало да има различен път, по който таксите да се заобиколят.

Бизнеса в района също се разгласи срещу настоящия проект за построяването на лот 3.2 на Автомагистрала " Струма ". Според предприемачи цялата автомагистрала би трябвало да се построи от северната част на пролома, а сегашният път през Кресненското дефиле - да си остане като различен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР