Жителите на няколко пловдивски села - Белащица, Брани поле, Гълъбово,

...
Жителите на няколко пловдивски села - Белащица, Брани поле, Гълъбово,
Коментари Харесай

Жителите на пет пловдивски села протестираха срещу кариерите край село Белащица

Жителите на няколко пловдивски села - Белащица, Брани поле, Гълъбово, Брестник и Марково, ситуирани в полите на Родопите, излязоха на митинг против добива на инертни материали от кариерите край село Белащица.

Белащица, Родопи
 © Българска телеграфна агенция
С плакати " Нова концесия в Белащица и района е сигурен път към екокатастрофа ", " СТОП на старите и НЕ на новите кариери! ", " Не на концесиите в Белащица! Природата и здравето са приоритет номер 1 ", те изминаха пешком дистанцията от центъра на Белащица до кръстовището на Околовръстния път с Кукленско шосе, където блокираха за малко придвижването по двата пътя.

От през вчерашния ден имаме информация, че ще бъде провежда среща на територията на кариерите на 12 октомври, сподели за Българска телеграфна агенция Надежда Топурова, член на ИК на протестиращите. Тя добави, че се чакат да участват представители на няколко министерства. По думите на Топурова задачата на срещата е на място да се види сериозността на казуса и да се набележат ограничения за решаването му. Протестиращите упорстват всички наранени в тази ситуация ведомства да видят сериозността на казуса и дружно да набележат ограничения за решаването.

Собственикът на компания ПИНК Илиян Филипов съобщи пред всички протестиращи, че още в понеделник ще отдръпна капиталовото си желание за откриване на нова кариера в региона на Белащица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР