Жителите на казанлъшкото село Бузовград организират днес от 17 часа

...
Жителите на казанлъшкото село Бузовград организират днес от 17 часа
Коментари Харесай

Бузовград излиза на протест, защото пуснаха от ареста шофьора, убил 14-годишния Иван

Жителите на казанлъшкото село Бузовград провеждат през днешния ден от 17 часа митинг против освобождението под парична гаранция на 57-годишния Димитър Косев, упрекнат за тежкия пътен случай от 11 ноември м.г., при който почина 14-годишния гражданин на селото Иван Седмаков. Косев пътувал с персоналния си автомобил към дома си в прилежащото село Розово след работа, когато помел детето.
От прокуратурата в Стара Загора през днешния ден обясниха, че Косев е освободен под парична гаранция, защото е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност, а освен това обвиняване оптималният период за задържане в ареста е 2 месеца. Той изтече през вчерашния ден, защото водачът е бил арестуван в дома си още същата вечер, когато е станала злополуката на изхода на село Бузовград.
Когато съдът в Казанлък му наложи ареста, стана ясно, че по време на случая мъжът бил зад кормилото след приложимост на алкохол - 1,38 промила, както и използвал опиати, само че тези условия могат да повлияят върху тежестта на една бъдеща присъда, само че не и на мярката за неотклоние, обясниха още от прокуратурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР