Жителите на Каблешково втора седмица са на тръни. В малкия

...
Жителите на Каблешково втора седмица са на тръни. В малкия
Коментари Харесай

Жители на Каблешково бият тревога: Жълтеница обхваща района, 16 души вече са заразени

Жителите на Каблешково втора седмица са на тръни. В дребния поморийски град се носи мълва, че жълтеница обгръща района , алармира читателка на  Флагман.бг.  Тя твърди, че е допустимо болестта да е тръгнала от проблемите с водата, поради които постоянно се постанова тя да бъде спирана.

„ Не знаем с какво да се предпазим. Някой прави ли проучвания, или е единствено слух. Какви са аргументите за появяването на Хепатит А. Никой нищо не ни изяснява. И ние сме хора, въпреки да сме на 15 км от Бургас, тук всички работим по курорти. Помогнете ни ”, зове читателката на  Флагман.бг.

Репортер на  Флагман.бг  се свърза с кмета на Каблешково, община Поморие - Елена Бояджиева, която удостовери, че болест в действителност има и даже сега 16 души са болни.  От тях 4 деца са от български генезис, само че нямат допирни точки, което означа, че инфекцията се хваща от разнообразни места , обясни Бояджиева. Тя сподели още сега експерти пръскат в ромската махала, където са множеството инфектирани.



Мистерия е от кое място е тръгнала епидемията. Взели сме превантивни ограничения и борим с казуса. Раздали сме брошури по магазините, с цел да знаят хората по какъв начин да се предпазят. В подобен миг персоналната хигиена е най-важна ” , акцентира кметът на поморийския град.

Бояджиева сподели още, че жълтеницата е „ болест на мръсните ръце ” и прикани всички поданици на поверения й град да съблюдават прецизна хигиена.

„ Обясних на майките с дребни деца да не се събират по градинките, тъй като са проводник на заболяването. На входа на читалището даже сложихме чердже, напоено с хлорна вар, с цел да не се придвижва инфекцията ” , добави Бояджиева.

Тя изрично отхвърли разновидността хепатитът да е плъзнал от проблеми с водоснабдяването, защото пробите от водата са в безспорни правила, твърди градоначалникът, базирайки се на данни от РЗИ-Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР