Жителите на Газа напускат града, след като израелската армия постави

...
Жителите на Газа напускат града, след като израелската армия постави
Коментари Харесай

Жителите на Газа напускат града

Жителите на Газа напущат града, откакто израелската войска сложи 24 часов ултиматум за това. Израелските военни обявиха, че през днешния ден се вижда “значително придвижване ” на юг от палестински цивилни, а израелският министър председател даде обещание по-нататъшно възмездие за безчинствата на “Хамас ”, съобщи Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че се организират съвещания с районните държавни управления по отношение на филантропичната рецесия в Газа, защото палестинците са попаднали в капан, изпитват дефицит на електрическа енергия и дефицит на храна и вода на фона на яростните израелски бомбардировки.

Израел се закле да унищожи “Хамас ” поради нападението преди седмица, при което палестинските екстремисти убиха 1 300 израелци, основно цивилни, и взеха десетки заложници.

Оттогава Израел сложи ръководената от “Хамас ” линия Газа, в която живеят 2,3 палестинци, под цялостна блокада и подхваща невиждани по активност бомбардировки. Властите в Газа настояват, че 1 900 души са починали.

Вчера повече от един милион поданици на северната част на Газа получиха предизвестие от Израел да избягат на юг в границите на 24 часа, като  крайният период изтече в 5 ч. през днешния ден сутринта.

“Наблюдаваме доста придвижване на цивилни палестинци към юг ”, съобщи представителят на израелската войска подполковник Джонатан Конрикус на видео брифинг рано през днешния ден. Той не загатна крайния период и не му бяха задавани въпроси.

“Около линията Газа израелски запасни бойци във формирование (се) приготвят за идващия стадий на интервенциите. Те са на всички места към линията Газа, в южната част, в центъра и на север, и се приготвят за всичко, което е цел, за каквато и задача да получат. ”

“Тази война ще приключи с ликвидирането на “Хамас ” и неговия боен капацитет и ще променим радикално обстановката, тъй че “Хамас ” в никакъв случай повече да няма опция да нанася каквито и да било вреди на израелски цивилни жители или бойци ”, уточни Конрикус.

“Нанасяме удари по враговете си с невиждана мощност ”, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху в рядко срещано изказване по малкия екран след началото на Шабат в петък. “Подчертавам, че това е единствено началото. ” След нападението на Хамас над Израел, израелската авиация непрестанно нападна Газа.

Смята се, че десетки хиляди палестинци са се отправили на юг от северната част на Газа след израелската заповед, данни на Организация на обединените нации  сочат, че повече от 400 000 палестинци са били вътрешно разселени заради военните дейности преди издаването на директивата от Израел.

Много други обаче обявиха, че ще останат, показва Ройтерс.

Вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни съобщи по време на вчерашна задача в Израел, че е уверен, че реакцията на Израел на офанзивите на “Хамас ” ще бъде пропорционална и че ще бъде направено всичко допустимо, с цел да пощади палестинското цивилно население, живеещо в Газа, съобщи италианската новинарска организация АНСА. 

“Тук сме, с цел да покажем нашата взаимност с Израел, надявайки се, че можем да реализираме мир и че реакцията на Израел няма да аргументи прекалено много премеждия на цивилното население ”, съобщи Таяни по време на посещаване в южната част на Израел.

“Но Израел има право да се пази и аз съм уверен, че ще има пропорционална реакция и ще направи всичко, с цел да удари единствено “Хамас ”, добави той.

“Хамас ” е като ИДИЛ, като Секретен сътрудник, като Гестапо, те правят същото като тях, те са терористи, убийци и употребяват палестинския народ като щит ”, сподели Таяни.

Министерството на здравеопазването в Газа заяви през вчерашния ден следобяд, че досега 1799 души са починали, а 6388 души са били ранени при ответните удари на Израел след офанзивите на “Хамас ”.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР