Жителите на два пернишки квартала протестират заради лошото състояние на

...
Жителите на два пернишки квартала протестират заради лошото състояние на
Коментари Харесай

Жители на пернишки квартали с протести заради улици в кал и дупки

Жителите на два пернишки квартала стачкуват зарад и неприятното положение на улиците до домовете им. В знак на неодобрение хората от квартал " Каменина " блокираха придвижването по пътя от Перник за Радомир и Кюстендил в региона на пътен възел " Марина бара ".

Улиците " Марина бара ", " Горски извор ", " Градище ", " Самодивска " и " Черковна " са без асфалт, в тиня и дупки, обявиха протестиращите. От години слушаме единствено обещания, допълниха хората, застанали на пътя пред колите. Ще излизаме и ще затваряме пътя всяка събота, до момента в който не забележим багери или някаква техника, която да работи по улиците, заканиха се недоволните.

Ще отидем и пред общината, допълниха още хората от " Каменина ", възмутени от неналичието на място на представители на общинската администрация.
 митинг Перник
На митинга стана ясно, че за квартала е имало социална поръчка и за създаване на водопроводна мрежа, и за инфраструктурата . Те са извоювани, има компании, само че никой не работи.

Още един митинг със същите претекстове ще вдигне през днешния ден следобяд и поданици на квартал " Рудничар ". По думите на недоволните там, поради кратерите и калта по улиците, коли за спешна помощ и пожарни отхвърлят да посетят при потребност домове там.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР