Жителите на Асеновград подновяват масовите протести. Още тази седмица те

...
Жителите на Асеновград подновяват масовите протести. Още тази седмица те
Коментари Харесай

Жителите на Асеновград подновяват масовите протести

Жителите на Асеновград възобновяват всеобщите митинг и. Още тази седмица те се подвигат на протест и излизат по улиците на града, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

Причината е изненадващото преустановяване на делото против 11-е нападатели от ромската махала на града, които пребиха деца от спортния клуб по гребане и техните треньори.

Родителите, чийто деца бяха бити, са получили уведомително писмо от съда, че делото се приключва и връща назад в прокуратурата.

Масовите митинг и в Асеновград започнаха през юни. Родителите на пребитите тогава деца в този момент още веднъж готвят протест поради решението на съда да приключи делото. Основният претекст то да бъде върнато на прокуратурата са позволени процесуални пропуски и липса на доказателства.

Двама от арестуваните са освободени против парична гаранция. Останалите девет нападатели четвърти месец към този момент са в ареста.

Тренировките на дребните гребци въз основата „ 40-те извора “ от месец се организират без полицейска защита. Сега страхът у  треньорите се завръща още веднъж. Те първи тогава бяха нападнати и пребити.

Жителите на Асеновград не престават да упорстват за бърз развой и ефикасни присъди за отговорните.

От прокуратурата оповестиха за NOVA, че към този момент са внесли митинг в съда против прекратеното дело. Настояват процесът да започва още веднъж, като в кориците на делото няма позволени пропуски. В неделя жителите на Асеновград още веднъж излизат на митинг по улиците на града.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР