Жителите искат нов водопровод и подмяна на ВиК мрежатаВ дупнишкото

...
Жителите искат нов водопровод и подмяна на ВиК мрежатаВ дупнишкото
Коментари Харесай

В село Самораново готвят нови протести

Жителите желаят нов тръбопровод и замяна на ВиК мрежата

В дупнишкото селоСамораново, които от години провеждат митинги поради амортизираната ВиК мрежа с към 70% загуба на вода по нея, имат подготвеност да стачкуват още веднъж - локалните желаят построяването на нов тръбопровод и нов контейнер поради построяването в селото им на нов затвор за 400 лишени от независимост. Това обрича Самораново на безводие, обявиха те на среща с кмета на Общината инж. Методи Чимев и с регионалния шеф инж. Александър Пандурски.

Според тях и предходният правосъден министър Надежда Йорданова и новият министър Крум Зарков не извършват към този момент поети задължения по решение на водния проблем на Самораново, съобщи.

При ежедневните повреди по ВиК мрежата, без нов тръбопровод и създаване на 106-кубиков нов контейнер, новият затвор, който би трябвало да бъде издигнат до април 2024 год., на процедура ще остави селото без вода, притесняват се локалните.

И по тази причина упорстват построяването на пандиза, за което към този момент е оповестена социална поръчка за компания реализатор, да стартира едвам, когато се построи нов тръбопровод и се подмени цялата ВиК мрежа. Хората в Самораново са обезпокоени, че техните претенции ще се пренебрегват и казусът с водата още веднъж ще остане неуреден, разяснява кметът на селото Райко Цветков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР