Жители от село Владя и столичния квартал Княжево излязоха на

...
Жители от село Владя и столичния квартал Княжево излязоха на
Коментари Харесай

Жителите на Владая и Княжево блокираха Е79

Жители от село Владя и столичния квартал " Княжево " излязоха на митинг.
Протестиращите упорстват за възстановяване на публичния превоз и инфраструктурата в региона. Това е пети митинг на жителите на Владая и кв. " Княжево " от 2016 година насам.

Протестиращите заплашиха, че ще блокират придвижването по основния път Е-79, в региона на към този момент някогашните " легнали служители на реда " при улиците Мала кория и 10-ти километър директно до " Александровския мост ". Предвидено е блокадата на пътя да стартира от 12 часа и да завърши в 13 часа.

Според хората Столична община и Столичният общински съвет не са подхванали дейности по поетите от тях задължения за възстановяване на публичния превоз и инфраструктурата във Владая и Княжево. Поради това протестиращите упрекнаха в безвластие общинската администрация в София и Агенция " Пътна инфраструктура ".

Протестиращите са безапелационни, че Пътната организация и Столична община си трансферират топката. Те упорстват за построяването на пешеходен светофар при Гара " Владая ", светофар на кръстовището при " Александровския мост " и ул. " Мала кория ". Те желаят и да бъде построено улично осветяване във Владайското дефиле.

Васил Николов, ръководител на инициативния комитет за възстановяване на публичния превоз във Владая и " Княжево ", съобщи пред БНР, че АПИ не правят както би трябвало ремонта по пътя София-Перник. По думите му казусът с отводняването ще остане, тъй като шахтите не са заменени, а доста от тях са запушени. Според Николов пътната маркировка в региона също не подхожда на пътните знаци. Николов изясни и че хората желаят да бъде възобновена маршрутната линия №22.

Ако настояванията на протестиращите не бъдат чути, идната седмица те ще провеждат шестия подред митинг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР