Жители от четири села в ямболския регион взеха решителни мерки

...
Жители от четири села в ямболския регион взеха решителни мерки
Коментари Харесай

40 години без ремонт на ключов път: Жители блокираха пътя Ямбол-Нова Загора

Жители от четири села в ямболския район взеха решителни ограничения против дългогодишното занемаряване на третокласния път Ямбол-Нова Загора , като го блокираха покрай село Бояджик. Протестът, който притегли и съидейници от селата Болярско, Златари и Гълъбинци , показва дълбокото неодобрение от неналичието на главен ремонт на тази сериозна за района инфраструктура от близо четири десетилетия.

Участниците в митинга подчертаха, че по този път всекидневно пътуват стотици деца и работещи към регионалния град и енергийния център Марица-Изток , което прави положението му не просто стеснение, а сериозен риск за сигурността.

„ Този път е рисков, не просто неприятен “, показа един от протестиращите, наблягайки действителните рискове , които съставлява за всички пътуващи.

Недоволството на жителите ескалираше в открита рецензия освен към положението на пътя , само че и към системата на винетките, като доста от тях показаха възмущението си от обстоятелството, че макар заплащането за винетки, са принудени да употребяват различни, още по-зле поддържани пътища за своите ежедневни пътувания.

Блокадата на пътя , планувана да продължи до 12:30 часа, е знак на решимостта на локалните общности да търсят правдивост и усъвършенстване на инфраструктурата , която е жизненоважна за техния всекидневен живот. Този акт на гражданско непокорство акцентира възходящата нужда от незабавни дейности от страна на виновните управляващи за ремонт и усъвършенстване на пътя , който свързва тези общности с останалата част от страната.

Предстои да забележим по какъв начин виновните институции ще реагират на този израз на гражданско неодобрение и дали ще бъдат подхванати стъпки за решение на този дълготраен проблем, който визира живота на стотици поданици на Ямболско.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР