Жители на видинското село започват да напускат домовете си заради

...
Жители на видинското село започват да напускат домовете си заради
Коментари Харесай

Жители на видинско село напускат къщите си заради блъскащите се в тях камиони

Жители на видинското село стартират да напущат домовете си поради непрекъснатата заплаха да бъдат блъснати от ТИР-ове и леки коли в личните си дворове, сподели NOVA.

Селото е Скомля и се намира на единствения път към „ Дунав мост 2”. Логично двулентовият път с остри завои, който минава през селото понася денонощен трафик.

Инцидент с два камиона затвори Автомагистрала "Хемус "

Тир се обърна на Автомагистрала "Люлин "

Средно 2000 МПС-та минават по пътя всеки ден. Някои катастрофират в дворовете и къщите.

Само през оградата на парцела на Илка Тодорова в последните седмици са влезнали 5 леки и тежкотоварни автомобила.

„ Във вторник сутринта ТИР. След това в 2 и половина румънска лека кола. Карат със суперпревишена скорост”, декларира Тодорова, която от няколко вечери спи в друга къща от боязън.

Съседна на нейната къща към този момент е напусната от стопанката си. Причината са неколкократни случаи, при които тежкотоварни камиони се блъскат в постройката.

Друго семейство в селото пък към този момент спи в най-далечната от пътя стая, тъй като пред очите им камион се блъска в къщата.

В момента хората в Скомля, както и в други 3 села, през които минава трасето за моста, събират подписи за изработката на обходен път. За изместването на шосето към този момент има абстрактен план.

На този стадий от Агенция „ Пътна инфраструктура” пък поставят краткотрайна релефна шумяща настилка, която да ограничи скоростта и случаите.

Повече детайлности и отзиви от локалните вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР