Жители на ул. Петър Стоев се готвят да протестират заради

...
Жители на ул. Петър Стоев се готвят да протестират заради
Коментари Харесай

В Кючука се вдигат на протест заради влачещите се ремонти, Язов също се включва

Жители на ул. „ Петър Стоев ” се готвят да стачкуват поради бавните поправки, както на улицата им, по този начин и на останалите обекти в региона. Те приканиха и другите хора да се надигнат, тъй като ситуацията става нетърпимо.
Прочетете още
„ Улица „ Петър Стоев ” остава непроходима за неустановен интервал. От  през днешния ден ремонтът е прекратен напълно. Няколко месеца тук работиха компании, като подизпълнители, само че споделиха, че не им се заплаща. Хората се трудиха и в почините дни. Естествено, че за без пари няма да работят ”, сподели един от недоволните  пловдивчани.

Ремонтът на улицата е обвързван с огромния план на ВиК, който е за Южния обходен колектор. През ул. „ Петър Стоев ” минава един от периферните колектори, който би трябвало да се свърже  с главното трасе на бул. „ Ал. Стамболийски ”.

Реконструкцията се извършва от консорциум, като в него водещо присъединяване има компанията „ Парсек билд ” на Бончо Бонев. Това е новото име  на компанията, като  до началото на тази година тя се споделяше „ Тес Кънстръкшън груп ”.  Бонев извършва и ремонта на ул. „ Даме Груев ” през другата си компания „ Парсек груп ”.

„ Обръщаме се към регион  „ Южен ” и шефа Бончо Бонев, да вземат ограничения допустимо най-скоро. В противоположен случай сме принудени да действаме протестно, като ще затворим единственото останало основно кръстовище в квартала, което не е затворено – пред регион „ Южен ”. Тук е моментът да получим и поддръжка от хората, които  живеят на ул.
„ Даме Груев ”. Даваме период до края на другата седмица да се възобнови градежа, в случай че ли не - ние сме на ход ”,казват жителите на улицата.

Кметът на регион „ Южен ” Костадин Язов съобщи, че той е съпричастен с хората, като също ще се включи в митинга, тъй като не е обикновено това, което се случва.

„ Хората би трябвало да отидат и да стачкуват освен пред кметството, а и пред ВиК – Пловдив, които са възложители на плана за бул. „ Ал. Стамболийски ” и „ Петър Стоев ”. Ние нямаме никакъв надзор върху строителните действия. Не е обикновено една компания да взима поръчки, които не може да извърши, а по-късно да търси подизпълнители.  Същото е ситуацията и на ул. „ Даме Груев ” – там имаме решение на Върховен административен съд за срутване на къщата, която пречеше на компанията. Съвсем скоро ще я махнем, само че нямам доверие той да се ускори да работи… Виждам, че не се работи и по доста от местата на бул. „ Ал. Стамболийски ”, сподели Язов.

Пред TrafficNews Бонев съобщи, че строителите, които работят на ул. „ Петър Стоев “  са негови чиновници и не работи там с подизпълнители.

„ Не е правилно, че това са компании, на които не им плащаме. Това са наши чиновници, които са командировани от други градове. Работиха дълго време в сектора и в този момент се прибраха да починат няколко дни. От вторник или сряда продължаваме с дейностите по ул. „ Петър Стоев “. Участъкът откъм ул. „ Македония “ ще е подготвен да края на месеца, за другата част е условно, тъй като чакаме и други действия да стартират “, сподели Бонев. Относно ул. „ Даме Груев “ шефът на компанията сподели, че когато бъдат бутнати къщите в период от два месеца ще приключи ремонта по цели сектор.

Фирмата „ Парсек груп ” без определена за ремонта на ул. „ Даме Груев ” след  решение  на Върховен административен съд. Първоначално за реализатор бе класирана компанията „ Пътинженеринг ”, само че висшият съд уточни, че тя не е отговаряла на изискванията и би трябвало да се избере „ Парсек груп ” след ново разглеждане на документите им.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР