Жители на Церетелево заплашиха да блокират Карловско шосе, ако проблемът

...
Жители на Церетелево заплашиха да блокират Карловско шосе, ако проблемът
Коментари Харесай

Церетелево живее без вода 5 месеца

Жители на Церетелево заплашиха да блокират Карловско шосе, в случай че казусът с водата им не бъде решен незабавно. Вече 5 месеца селото живее съвсем без вода, в едната част идва понякога, а в другата няма и капка. Теренът при нас е по-спецефичен. Той е пясъчен и водата попива надолу, изясни Върбина Тотева, кмет на селото. Тя добави, че спомагателен проблем в селото е остарелият тръбопровод, който е причина за голям брой повреди.

Близо 50 поданици на селото дружно с кметицата Тотева излязоха на митинг през вчерашния ден. Те блокираха за час придвижването по пътя Неделево-Церетелево-Царимир. И заплашиха, че в случай че не се вземат незабавни ограничения за разрешаване на казуса, ще пристъпят към блокиране на Карловско шосе.

Всеки се избавя както откри, пълним туби, бидони, кофи и каквото намерим, когато пристигна водата. Ако казусът не се реши, рискуваме да загубим и дребното младежи, които живеят тук или пък търсят да купят парцел в селото ни, описа Тотева. И добави, че интерес към Церетелево има, най-вече от хора от града, които търсят умерено място да се заселят.

Кметът на община Съединение Атанас Балкански се срещна с протестиращите през вчерашния ден. Той беседва с хората, като съобщи, че е наясно с проблемите в селото. Балкански увери протестиращите, че е приказвал с ВиК и се надява водопроводът, който докарва вода от водоизточника, да бъде заменен до седмица.

Днес кметът на община Съединение Атанас Балкански и колежката му от Церетелево ще се срещнат с шефа на ВиК, с цел да начертаят проект за бързо справяне с казуса.

Проблемът с водоснабдяването на част от селата в община Съединение е остарял. Преди две години през лятото без вода бяха Церетелево и още три села в региона, като в Любен и Правище даже бе въведен режим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР