Жители на столичния Район Студентски протестираха срещу замърсяването на улиците

...
Жители на столичния Район Студентски протестираха срещу замърсяването на улиците
Коментари Харесай

Протест срещу строително замърсяване на Район "Студентски" в София

Жители на столичния Район " Студентски " стачкуваха против замърсяването на улиците от камионите, които работят на строителните обекти в квартала . Над 550 души са се подписали под намерено писмо, адресирано до разнообразни институции.
" Това, против което протестираме, не са битовите боклуци, а цялата тиня и пепел, която идва от градежите . В момента няма надзор върху измиването на камионите . Мащабът е доста огромен и това е проблем, който продължава към този момент четвърта година. Обаждаме се на институциите – те споделят – глобихме ги, отивам след половин час – камионите не престават да си излизат, все едно нищо не се е случило. "

" Това, което желаеме, е да не е толкоз мръсно. Не желаеме искряща непорочност, не желаеме химическо почистване. Просто по-малко прахуляк, санкции да се постановат , когато е належащо. "

" Вътрешнокварталните улици, които са засипани с прахуляк, въобще не се мият. Не може да се отворят прозорците, по два пръста прахуляк избърсвам всеки ден . "

" Протестът е злонамерено проведен. Визира проблеми, които са решени и се вземат решение сега ", счита кметът на регион " Студентски " Петко Горанов. Според него районната администрация има интензивно отношение по тематиката. Горанов счита, че има действителни резултати в почистването , посредством както на частните компании, които строят, по този начин и на концесионера по чистотата.

" Мие се навреме ", безапелационен е районният кмет. По думите му, " няма строителен обект без автомивка ", само че локалните отвръщат, че автомивките са бутафорни и не се употребяват.

Петко Горанов твърди, че на никое място контролът не е толкоз повишен, колкото в Район " Студентски " , който се явява най-голямата строителна площадка в страната.

От Столичния инспекторат прецизират, че санкциите за мръсни гуми на камионите могат да доближат до 5 000 лв..

На територията на Район " Студентски " има 144 настоящи строителни площадки , всички обекти са тествани най-малко по два пъти, твърди Николай Кючуков от Инспектората. На механически ръководители и механически компании са били формирани 48 акта за административни нарушавания. 
Повече по тематиката чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР