Жители на пловдивското село Цалапица се събраха пред Съдебната палата

...
Жители на пловдивското село Цалапица се събраха пред Съдебната палата
Коментари Харесай

Цалапица е пред Съдебната палата в София, иска справедливост за Митко СНИМКИ

Жители на пловдивското село Цалапица се събраха пред Съдебната палата в София в търсене на правдивост след жестокото ликвидиране на Димитър Малинов. Близки и родственици на 24-годишната жертва, както и подкрепящи идеята им, за следващ път излизат на улицата, а настояванията им не са изменени - отговорните за гибелта на младежа да получат съответни присъди, пише 
Протестът им се трансформира в народен, откакто три седмици след бруталния побой и ликвидиране – обвиненият като причинител Рангел Бизюрев към момента не е арестуван. До момента е известно, че той се укрива в Германия, местонахождението му е открито, само че арест не се е случил. В ареста са братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в укривателство. Тяхното съучастничество в закононарушението към момента не е изцяло изяснено от проверяващите.
Семейството на Димитър се закани да търси обективен и транспарантен развой, който да вкара убийците му в пандиза. Те не престават да настояват, че в основата на заплитането на случая лежи несъответстващото следствие на органите на Министерство на вътрешните работи и обезпечен " полицейски чадър ". Близките на Митко имат поддръжката на своите съграждани от Цалапица, които дружно с тях се оповестиха против полицейското безучастие.

Припомняме, че всеобщите митинги доведоха до краткотрайното премахване на началника на районно управление (на МВР) – Стамболийски Ангел Керпиев. В момента в селото има засилено полицейско наличие, я което обаче не се включват локални чиновници.

" Настояваме за пожизнен затвор за убийците му " се чете върху един от плакатите, опънати пред Съдебната палата. 



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР