Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест за втори

...
Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест за втори
Коментари Харесай

Втори ден протести в Цалапица за убития Митко: Спрете корупция и чадърите, искаме доживотен затвор

Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на митинг за втори следващ ден, след ужасното ликвидиране на Димитър Малинов. Те желаят пожизнен затвор за килъра Рангел Бизюрев и обективна присъда за близнаците Валентин и Борислав.
Прочетете още
На шествието в селото участваха и родителите на убитото 24-годишно момче, както и кметът на Община „ Родопи ” Павел Михайлов.

„ Искаме обективен развой и пожизнен затвор без право на подмяна ”, сподели Недялко Малинов, бащата на убития Митко. Майката на момчето добави, че за нея двамата близнаци са съучастници в закононарушението.

По-рано през днешния ден 19-годишните Валентин Д. и Борислав Д. ще бяха привлечени като обвинени за персонално укривателство, само че изрично все още няма данни да са съучастници в убийството под една или друга форма. Това разгласи на брифинг представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от търсения причинител на закононарушението.

“Какво значи копаеш, заравяш и ти не си съизвършител, а какъв си? ”, разяснява протестиращ пред кореспондент на TrafficNews.

Всички присъстващи желаят двамата близнаци да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи тъй като за тях това е съучастничество в убийството.

“Никога не сме очаквали това от тях, не са посочили нещо неприятно. Нито една причина на света не оправдава убийството ”, споделиха още жителите на селото. Хората настояват също, че автомобилът е бил на един от близнаците и татко им също е оказал помощ. За Рангел, който е апетитен за палач споделят, че е бил конфликтна персона.

Протестиращите затвориха основния път в селото с крясъци „ Вън на убийците от Цалапица ”, „ Спрете корупцията ” и „ Стоп на чадърите ”. След шествие из улиците на селото, тълпата още веднъж отиде пред къщата на близнаците и стартира да скандира " убийци ".



Припомняме, че полицията търси Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите настояват, че хипотетичният причинител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено заровено под строителни боклуци на към 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и хипотетичният палач се познавали от години. Преди време обаче връзките им се влошили, а казусът сред тях бил финансов. Предполага се, че става въпрос за обезпечение при изтегляне на заем.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР