Жители на пловдивското село Болярино надигнаха глас в защита на

...
Жители на пловдивското село Болярино надигнаха глас в защита на
Коментари Харесай

Пловдивско село се надигна в защита на кипърски фермер, прегазил крадец

Жители на пловдивското село Болярино надигнаха глас в отбрана на локален фермер от кипърски генезис, прегазил апаш.

60-годишният Димитакис Пирилис е задържан, с мярка за задържане под стража за 72 часа откакто в нощта на събота против неделя хвана крадци в собствен парцел и прегази смъртоносно един от тях с пикапа си край селото. Установено е, че починалият е 30-годишният ром Петър Гаджанов, с 14 присъди за обири. Лежал е 7 години в пандиза за кражби.

„ Искаме кипърският предприемач да бъде освободен неотложно. Браво на индивида. Много добре е направил ", упорстват жителите на пловдивското село Болярино

" В Болярино не остана къща, която да не е окрадена. Писна ни. Искаме непрекъснато полицейско наличие. Не стопираха да ни ограбват, изнасилват. Човекът е доста трудолюбив. Изкарва си хляба почтено, идва някой и го краде. В родината си той е бил служител на реда и първоначално доста се чудеше по какъв начин може да има толкоз доста обири тук. Настояваме неотложно да го освободят ", приканиха те.

Полицейска защита е назначена на фамилията на задържания кипърец. Жената, с която живее на фамилни начала Таня Тодорова, описа пред bTV, че се опасява да не пострада, тъй като ромите от селото я заплашвали със разпра.

Тя описа и по какъв начин се е стигнало до съдбовната нощ на събота против неделя. Мъжът ѝ всяка вечер карал с автомобила си служащите от фермата. Така засякъл и крадците при опит да присвоят крави във съдбовната нощ.

" Онази вечер моят мъж прибрал кравите и е обиколил кравефермата, в този миг е видял по какъв начин няколко души водят три животни. Димитракис ги е подгонил, до момента в който бягат с кравите ", сподели Тодорова.

Според нея, не е имало предумисъл при прегазването на един от крадците, мъжът й просто ги е преследвал, с цел да види лицата им. Тя показа още,  че от години са жертва на обири.

" Тези хора години наред крадат от фермата ни. Хиляди пъти подаваше тъжби против тях, само че полицията нищо не направи, подиграваха се с него ", добави ощ

Фермата им е била ограбена за последно единствено няколко дни преди случая.

" Преди случая, на 9 май откраднаха други 5 крави ", сподели Таня Тородорава.

Заплахите, които получавала след задържането на мъжа й гласяли, че фермата им ще бъде подпалена.

Роднините на жертвата пък оповестиха, че притежателят на фермата е минал три пъти през тялото на техния непосредствен. Според тях, той е превишил пълномощията си, тъй като не го е засякъл на територията на фермата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР