Жители на ловешкото село Йоглав организираха подписка, с която настояват

...
Жители на ловешкото село Йоглав организираха подписка, с която настояват
Коментари Харесай

Жителите на ловешко село организираха подписка заради негодна за пиене вода

Жители на ловешкото село Йоглав проведоха подписка, с която упорстват способените органи да решат казуса им с високото наличие на нитрати в питейната вода в селото, които я вършат негодна и рискова за пиянство.

Проблемът е от години, само че до момента никой не е подхванал нищо за решаването му. Друг проблем е и това, че към 50 семейства в Йоглав изобщо нямат водопроводи до къщите си, оповестява БНР.

Регионалната здравна ревизия в Ловеч неведнъж е установявала високо наличие на нитрати в питейната вода в ловешкото село Йоглав. При тези случаи локалното ВиК сдружение предизвестява популацията, че водата не е годна за пиянство, изключително за деца до 3-годишна възраст.

Митко Дилов изясни казуса: "От няколко години водата не е годна за пиянство. Идват всякакви институции, вземат проби, само че никакъв резултат. Хората си купуват минерална вода от магазина, която не е евтина. Общината не си мърда пръста. Народни представители също са осведомени и са дали обещание, че ще задействат нещата, само че до момента никакъв резултат. Всичките боклуци от фермите за пернати животни се стичат към селото, както и отровите от кооперациите, които попиват в земята ".

Кметът на село Йоглав Ирена Георгиева сподели, че е получила отговор от Министерството на околната среда и водите, в който е посочено: "Във връзка със сигнала е почнала процедурата за основаване на санитарно-охранителните зони ".

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова сподели, че ще препрати подписката на жителите на селото към локалното ВиК сдружение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР