Жители на криводолското село Ботуня изреваха от кмета на общината

...
Жители на криводолското село Ботуня изреваха от кмета на общината
Коментари Харесай

Жители на криводолско село скочиха срещу Ицо Доков, оплакаха се от разбити улици /снимки/

Жители на криводолското село Ботуня изреваха от кмета на общината Ицо Доков, научи организация BulNews.
В редакцията ни бяха подадени няколко сигнала за безхаберието, което се следи от години в китното обитаемо място. Жителите са извънредно разочаровани от неглижирането на проблемите в Ботуня от страна на администрацията в Криводол. Според локалните от години обичаното им село е забравено от Ицо Доков, който се вълнува единствено от Криводол, само че не и селата от общината.
Първият и максимален проблем за селото е неприятната инфраструктура. Според хората там няма улица, която да не е разрушена и човек да може да мине умерено с колата си, без да се тормози, че може от нея да изпадне някоя част.
В селото има няколко улици, които в никакъв случай не са имали асфалтова настилка. Една от тях е ул. „ Плиска “, която от десетки години е труднопроходима. Масово хората заобикалят прекосяването по нея с лек автомобил – вървят оттова най-вече пешком, защото е мъчно даже човек с колело да заобикаля траповете. 
„ Преди време от общината в Криводол ми споделиха, че ще бъдат отпуснати средства за асфалтирането на улица „ Плиска “, както и на основната „ Георги Димитров “. Доскоро обаче нямаше никаква реакция, нито изгледи за започването на ремонта. 
На 26 май се срещнах с кмета на община Криводол Христо Доков. Отидох при него, с цел да схвана ще бъдат ли отпуснати средства за ремонт на разрушените в селото ни улици. Той ми съобщи, че първоначално ще бъдат отпуснати пари за асфалтирането на основната улица „ Георги Димитров “, а ремонтните действия се чака да стартират след към 20-тина дни ", сподели пред наш кореспондент кметският наместник на Ботуня Ивайло Диманов.
По негови думи от общината в Криводол са декларирали, че със започването на реконструкцията на основната улица, ще бъдат запълвани и дупки по второстепенните улици, както и такива по пътя сред Ботуня и прилежащото село Главаци.
„ Уж живеем в европейска страна, а няма една улица, по която човек да може да върви умерено, камо ли да мине с колата си. Не е обикновено в 21 век да газим в локви до ушите и да се опасяваме, че водата ще влезе в колите ни. Докато в Криводол направиха улиците на писти, ние тук се чудим по какъв начин да отидем до магазина за самун, без да си потрошим краката “, разяснява ядосана жителка на Ботуня.
В селото преди време е бил изработен пенсионерски клуб, в който да прекарват свободното си време хората, които са се отдали на заслужена отмора след дълги години труд. По-късно мястото почнало да се употребява и от младежите в селото, само че към днешна дата помещението е рисково.
„ Почти всичко в него е изпочупено, липсват прозорци, пада мазилка, а дребното останали здрави движимости са откраднати. В съседство на помещението има и други две, които още веднъж са били употребени за събиранията на младежи от селото, които все още обаче няма къде да прекарват дружно свободното си време, когато вали и е студено, с изключение на на открито.
И трите стаи, които се намират зад една от спирките в обитаемото място, са в окаяно положение, а пари за тях не се отпускат “, разяснява друга жена от Ботуня.
Жителите на селото настоят Ицо Доков да се засилва и час по-скоро да обърне внимание на проблемите, които има там.
Според тях е належащо, както те заплащат постоянно налозите, по този начин когато има проблем – общината да реагира съответно и той да бъде позволен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР