Жители на Криводол и село Осен готвят протест срещу ТИР-овете,

...
Жители на Криводол и село Осен готвят протест срещу ТИР-овете,
Коментари Харесай

Бунт! Жители на Криводол излизат на протест срещу ТИР-овете /снимки/

Жители на Криводол и село Осен готвят митинг против ТИР-овете, който минават по улиците, научи организация BulNews. 
Събитието е планувано за 15 юли от 10 часа, пред учебното заведение в Криводол. Гражданите ще изкажат своето неодобрение от тежкотоварния трафик, който заплашва живота и здравето на хората, най-много децата, и нанася провали на инфраструктурата.
„ През Криводол целият тежкотоварен трафик минава от две страни на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, в което учат 400 деца от 1 до 12 клас.
Ние – живеещите в региона, със боязън прекосяваме през пътя и за това не става дума за спокоен и спокоен живот, а за сериозен проблем. Има към този момент доста напукани къщи, които са в непосредствена непосредственост до пътното платно. 
Единственият вероятен вид е да се пренасочи трафикът по Е79 през обхода на Враца към село Борован, който пътен възел е главен за тирове към Ферибот Оряхово. Пътят се усилва единствено със 17 км, само че трафикът няма да минава през обитаеми места със стръмни и остри завои. Освен това, при зимни условия /обилни снеговалежи и заледявания/ път II-13 постоянно е непристъпен. 
Ние - жителите на гр. Криводол и с. Осен, не виждаме различен излаз от този сериозен проблем, с изключение на да обявим гражданско непокорство и да блокираме път II-13 до Вашата способена интервенция. 
С сегашното Ви уведомяваме, че на 15.07.2023 година от 10:00ч. пред СУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ гр. Криводол ще проведем протест, а от 11.00 до 12.00 ч. същия ден ще блокираме път II-13 за един час в региона на учебното заведение. 
Ако не бъдат подхванати съответни ограничения, през идващите седмици ще блокираме пътя всеки ден за по няколко часа “, пишат уредниците на протестната демонстрация.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР