Жители на Горна Оряховица недоволстват срещу преминаващия под прозорците им

...
Жители на Горна Оряховица недоволстват срещу преминаващия под прозорците им
Коментари Харесай

Тирове през Горна Оряховица: Скъсана водопроводна мрежа, напукани блокове и непрестанни вибрации за жителите


Жители на Горна Оряховица недоволстват против преминаващия под прозорците им тежкотоварен трафик.

Къщите се тресат, водопреносната мрежа се разрушава, а институциите по думите на локалните нехаят.

Жилищните здания в региона са доста, а тировете, които минават за час - десетки.

„ Проблемът е доста сериозен. Тук непрестанно минават тирове – 20-тонни камиони, които късат водопроводната мрежа. Подложени сме на звук и на замърсен въздух. Блоковете вибрират, тук-там са сцепени. Възмутени сме от неналичието на реакция на общината. Подготвила съм подписка с имената на всички в квартала “, разяснява жена от региона.



„ През седмица сме без вода, предходната седмица бяхме 4 дни без такава. Ужасно е. Това тук не е автомагистрала. Всички институции би трябвало да вземат отношение “, сподели още тя.



„ Живея на втория етаж. 24 часа в денонощието мебелите пукат, а чашите в секциите тракат. През деня, до момента в който медитирам, чувствам по какъв начин блокът се тресе. Веднъж протестирахме, само че резултат нямаше. Преди да умра, ще доведа кмета, с цел да види какво се случва на улицата “, сподели 79-годишна жена от квартала.

„ Тук има два републикански пътя, намираме се на единия от тях. Улица „ Родопи “ се свързва с втория и това е единствената връзка сред тях. Няма по какъв начин всички тежкотоварни камиони да бъдат спрени. На тази улица се намира хлебозавод и складова база, които са издигнати преди повече от 60 години “, разяснява Николай Георгиев, зам.-кмет на община Горна Оряховица.

Той показва, че се е срещнал с казуса през вчерашния ден и не е разкрил постъпили тъжби. Зам.-кметът предложения жителите на среща в общината. „ Възможно е да се свържем с операторите на навигационните системи, които да стартират да оказват Околовръстния път за прекосяване “, сподели още Николай Георгиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР