Жители на четири села в област Плевен блокираха пътя за

...
Жители на четири села в област Плевен блокираха пътя за
Коментари Харесай

Жители на 4 села блокираха неремонтирания от 40 г. път за пристанище Сомовит

Жители на четири села в област Плевен блокираха пътя за пристанище Сомовит за към час през днешния ден.

Те излязоха в символ на митинг против неприятното положение на 16-километровия второразреден път PVN II-11. Участъкът от село Милковица, през с. Долни Вит и с. Сомовит до разклона за Никопол при с. Черковица не е ремонтиран от 40 години. Цялата права е с дупки, някои от тях са с диаметър над 2 метра и дълбочина над 25 см. Има сектори, на които напълно липсва настилка. Заради земетресения от тежкотоварните коли по неприятния път са с напукани стени и паднали мазилки към 200 селски къщи. Има действителна заплаха от тежки произшествия. Пътят е рисков, само че е единствена връзка на жителите на селата Милковица, Долни Вит и Сомовит с общинския и регионалния център, единственият, по който до хората стигат публичният превоз, колите на незабавна помощ, пожарната и обществен патронаж, ученическите рейсове.

Проблемът визира към 4 000 души - жителите на близките селища, които алармират не от през днешния ден за казуса. Днес те излязоха на митинг освен поради окаяния път, а и поради неналичието на адекватност у институциите, издържани с налозите им. А към тях на пътното платно се причислиха двама кметове - на Гулянци - Лъчезар Яков, и на Милковица - Иван Александров.

При тях през днешния ден пристигна шефът на Областното пътно ръководство инж. Ивайло Денчев, който към този момент даде обещание ремонт. Имало подготвен софтуерен план за 10-километров сектор и били обезпечени 4 млн. лв.. Двете страни договориха среща на следващия ден, на която протестиращите ще видят плана и ще решат дали ще продължат с гражданското си непокорство до 17 април, каквито бяха първичните им проекти.

През март локална инициативна група се обърна с молба до министъра на районното развиване, организация " Пътна инфраструктура ", регионалното пътно ръководство и регионалния шеф на Плевен да вземат ограничения. Писмото бе подписано от 1632-ма души. От община Гулянци също преди този момент са алармирали неведнъж.

Уви, трябваше да се стигне до митинг и обсада, с цел да се даде заричане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР