Жители на бобовдолското село Шатрово трета седмица са останали без

...
Жители на бобовдолското село Шатрово трета седмица са останали без
Коментари Харесай

Кошмар: Трета седмица без хляб в наше село заради болен шофьор

Жители на бобовдолското село Шатрово трета седмица са останали без доставка на самун. Човекът, който им карал съществени артикули, се разболял и възрастните поданици изпаднали в тежка обстановка.

Спасява ги краткотрайно жена от прилежащо село, която им доставя самун, споделя Българска национална телевизия.

Вече две години в село Шатрово магазин няма. Стотината поданици, най-вече възрастни хора, купували самун и съществени артикули от микробус, който минавал няколко пъти седмично. Шофьорът обаче се разболял и доставките спрели.

Кметският наместник на селото Елена Атанасова персонално купувала и разнасяла самун по домовете на хората няколко дни, а в този момент краткотрайно им оказва помощ Борислава Хаджиева.

Тя признава, че се оправя мъчно – от две години обслужва "на колела " и други четири села в региона. Затваря магазинът, който има в село Върбовник, потегля с джипа да достави самун на хората и след това отново се връща на работа в магазина.

"С дребна кола по какъв начин да ги обслужим. Изпълняваме поръчки. Надявам се нещата да се разрешат. Не мога да си показва толкоз хора на минус 17 градуса, както имаше предходната година, на минус 15, да стоят и да чакат. Не е минал снегорин, не е измит пътя, ние не можем да дойдем, хората стоят и чакат, по тази причина сме и с подобен автомобил ", съобщи Борислава Хаджиева.

От две години жителите на Шатрово се надяват, че магазинът, който се е помещавал в кметството, още веднъж ще бъде отворен. Проблем обаче създавала дамата, която преди държала магазина и отказвала да освободи помещението и да върне ключа. А помещението е част от селкопа и е построен с непринуден труд на хора от селото преди години.

С помощта на общината в Бобов дол и в наличието на комисия инвентарът ще бъде изнесен.

"Искахме да им връчим писмо за непринудено освобождение, само че защото тя отхвърли - председателката да го получи, и сме подхванали тази мярка, изчакваме 7 дни – в понеделник ѝ е връчено, и с комисия другата седмица ще го отворим ", сподели още Елена Атанасова, кметски наместник на село Шатрово.

Борислава Хаджиева, която в този момент оказва помощ на локалните хора "на колела ", има подготвеност да отвори магазина в село Шатрово.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР