Жители на 15 - етажния блок Лисец в русенския квартал

...
Жители на 15 - етажния блок Лисец в русенския квартал
Коментари Харесай

Наводнени мазета заплашват основите на жилищен блок в Русе

Жители на 15 - етажния блок " Лисец " в русенския квартал " Родина " от години се оплакват, че мазетата им са залети с вода. Въпреки многочислените сигнали към разнообразни институции казусът не е решен, а хората се оплакват, че не могат да си употребяват мазите. Те се опасяват, че непрекъснатите наводнения, могат да подкопаят основите на блока.

Русе

Светла Иванова живее в блок " Лисец " от 40 години. Казва, че казусът с наводняването на мазите почнал преди 10. Въпреки че тя и нейни съседи подавали сигнали до разнообразни институции, аргументите за течовете са незнайни. Наложило се да изключат и осветлението поради заплаха от късо съединяване.
Светла Иванова: Обърнахме си жилищата на мази. Сама жена, не може да слезе тук. Виждате нито лампа нито нищо. Преди светеше, в мазите осветяване, виждате от кое място е била влагата, тухлите се ронят.
По сигнал на Българска национална телевизия беше осъществена инспекция от екип на ВиК - Русе.
Петър Мирчев - ВиК- Русе: Проверката откри, че казуса в сградните, водопроводни отклонения, канализационното отклоняване, не са предмет на жалбата, която идва от потребителя на блока. Тук нашите отклонения са в естествени експлоатационни положения. Там тече сифона на абонатната станция, на която се отводнява долу на второто равнище.Иван Костов - домоуправител: Инсталацията е на години, тя е рухнала, цялата апаратура. То не е единствено тази повреда. Аварии има и в другия вход.
Оказва се обаче, че абонатната станция на блок " Лисец " е на компания, която от дълго време не съществува. Така хората от блока са принудени сами да търсят решение на казуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР