Жител на Тюменска област получи 759 рубли вместо обещаните 200

...
Жител на Тюменска област получи 759 рубли вместо обещаните 200
Коментари Харесай

Лъжат ни! Мобилизираните разказаха за плащане от 759 рубли вместо обещаните 200 хиляди

Жител на Тюменска област получи 759 рубли вместо обещаните 200 хиляди като еднократно заплащане за частичната готовност. Това заяви на 19 октомври каналът Telegram «Подем», представен от Лента.ру.

Според брачната половинка на наборника брачният партньор ѝ получил известие за превода на тази сума, когато дружно с други мобилизирани пътувал с трен за Крим. «Подем» разгласява предоставена екранна фотография от приложението на банката.

„ Той ми сподели, че съвсем всички са получили такава сума, само че някои пък въобще нищо не са получили. Всички момчета са в потрес, всички се тормозят за фамилиите си, тъй като доста от тях имат деца, заеми, ипотеки ”, показа дамата. Съпругът ѝ споделил, че в началото са дали обещание на новобранците по 200 хиляди рубли , само че по-късно споделили, че сумата ще бъде избрана по преценка на районното държавно управление. Жената твърди, че към този момент е подала молба до окръжните и районните служби за военна регистрация и записване, само че на всички места е получила отговор, че комисарите не вземат участие в изчисляването на заплащанията. В бъдеще тя има желание да напише тъжба до Министерството на защитата и губернатора, написа Лента.ру.



На 6 октомври членът на Президентския съвет по правата на индивида Кирил Кабанов описа за много проблеми с заплащанията на мобилизираните жители - съгласно него някои наборници не са получили обещаните еднократни и постоянни начисления.

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че управляващите ще оказват помощ на районите с спомагателни средства за заплащания на мобилизираните, всички проблеми ще бъдат решени благодарение на федералния център, написа Лента.ру.

Източник: ФАКТИ


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР