Жител на Съединените щати е преболедувал коронавируса два пъти, като

...
Жител на Съединените щати е преболедувал коронавируса два пъти, като
Коментари Харесай

Кошмар: Младеж оздравя от К-19 и придоби антитела, но заразата го покоси отново с ужасяващи симптоми

Жител на Съединените щати е преболедувал ковид два пъти, като и двата пъти в лека форма, само че с разнообразни признаци, оповестява CNN. 25-годишният мъж се е разболял през март. Отначало той имал признаци на лека простуда, само че температурата му се повишила много бързо, появили се мощен зной и болки в тялото. Той си направил тест за ковид, който се оказал позитивен. Американецът нямал потребност от хоспитализация, положението му последователно се подобрило и нямало затруднения.
Само след месец и половина той почнал да се усеща изцяло обикновено. Мъжът даже можел да се върне още веднъж към джогинга и се чувствал добре.

През май американецът минал тест за антитела и получил доста добър позитивен резултат. Но през юли още веднъж се разболял. Този път признаците били доста разнообразни.

Мъжът изгубил вкус, даже не желал да похапва обичаната си храна. Също по този начин почнал да усеща мощна уязвимост, било му мъчно даже да приказва по телефона даже до момента в който лежи. Тестът за ковид още веднъж се оказал позитивен.

Лекарите са разказали, че в този момент сходни случаи се учат в доста страни. Все още не е ясно какъв брой дълго в кръвта на оздравелия остава задоволително количество антитела, от какво зависи и дали разновидностите на самия COVID-19 могат да доведат до наново заразяване.

Учените настояват, че неговият случай и други като него потвърждават, че няма да бъде допустимо да се реализира стаден имунитет. „ Тази тактика освен е с летален резултат за мнозина, само че и не е ефикасна “, написа Акико Ивасаки, имунолог в Медицинското учебно заведение в Йейл.

„ Стадният имунитет изисква безвредни и ефикасни ваксини и устойчиво използване на имунизацията. “ Изследователи от Университета в Невада обявиха, че реинфекцията на американеца е доказана посредством разбор, който демонстрира, че се е заразил с два разновидността на вируса.

„ По този метод предходното излагане на Sars-CoV-2 може да не подсигурява цялостен имунитет при всички случаи “, споделят те. „ Всички лица, без значение дали преди този момент са били диагностицирани с COVID-19 или не, би трябвало да вземат идентични защитни ограничения, с цел да избегнат зараза със Sars-CoV-2. Последиците от реинфекциите могат да бъдат от голяма важност за създаването и използването на ваксини.”

Вече има няколко документирани случая на повторни инфекции с COVID-19 по целия свят. От четирите изследвани случая, признаците са по-лоши при двама пациенти, което допуска липса на явен модел.

Възможно е също по този начин построеният към този момент имунитет да утежни признаците по време на реинфекция – феномен, прочут като увеличаване в резултат на антитела. „ Поради оскъдността на необятното тестване и наблюдаване, ние не знаем какъв брой постоянно се случва реинфекция измежду лица, които са се възстановили от първата си зараза “, твърди професор Ивасаки.

Проучванията демонстрират, че асимптоматичните инфекции с COVID-19 са склонни да създават ниски и в някои случаи даже неоткриваеми антитела, до момента в който тези, които са с повече признаци, имат по-силен имунен отговор. Експертите споделят, че в случай че Sars-Cov-2, който предизвиква COVID-19, следва същия модел като другите коронавируси, реинфекциите ще станат постоянно срещани.

Първи смъртен случай след повторна зараза с ковид бе регистриран тази нощ в Нидерландия. Според BNO News сега има 23 случая на реинфекция с ковид в света.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР