Жител на китайския мегаполис Шанхай се опита да се прости

...
Жител на китайския мегаполис Шанхай се опита да се прости
Коментари Харесай

Китаец направи опит за самоубийство, причината шокира цял свят

Жител на китайския мегаполис Шанхай се опита да се елементарни с живота, тъй като 29-годишният му наследник не съумява да се ожени и да има деца, оповестява Insider.

По-рано този месец 55-годишен мъж бе открит, паднал на гарата. Местните охранители извикали кола за спешна помощ и разкрили у него записка, която той адресирал до сина си. В нея той написал, че е отчаян задето потомъкът му към момента е ерген. Младият мъж не основал семейство до 29-годишна възраст и по тази причина татко му, както самият той се е изразил, е заставен да живее в 
84-годишен мъж е карал без брошура от 12-годишен, вижте по какъв начин го разкриха
В британския град Нотингам, графство Нотингамшир, полицията задържа 84-годишен мъж, който е управлявал кола без шофьорска брошура от 12-...
Прочети повече
Лекарите съумели да спасят мъжа и в този момент той се лекува в една от лечебните заведения в града.

Инцидентът провокира разгорещена полемика в китайската платформа Weibo (подобно на обществената мрежа Twitter). Потребителите пишат, че младежите в Китай са изправени пред напън на родственици и обществото да основават фамилии и да имат деца.

В Китай се счита, че хората би трябвало да се женят преди 30-годишна възраст и постоянно родителите принуждават децата си към това, даже уреждат срещи на сляпо за тях. Това твърди социоложката Му Чжън от Националния университет на Сингапур. Ако младите дами не се омъжат преди 27-годишна възраст, те се назовават " изоставени ". Но съгласно Чжън съвсем половината от дамите в китайските градове не се впечатляват от това и не възнамеряват да се омъжват. „ Що се отнася до младите мъже, те са принуждавани да се осъзнаят, тъй като се „ чака да продължат фамилната линия “ “, заключи тя.

По-рано беше обявено, че в Китай някои родители дават на децата си хормони на растежа с вярата, че това ще им помогне да станат по-успешни в зрелост. Според South China Morning Post има няколко аргументи за тази наклонност: децата порастват във все по-конкурентна среда, до момента в който благосъстоянието на популацията пораства и вследствие на това от ден на ден хора имат достъп до безвредни и ефикасни медикаменти.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР