Жител на Хисаря осъди полицията в града заради незаконен арест.

...
Жител на Хисаря осъди полицията в града заради незаконен арест.
Коментари Харесай

Мъж осъди полицията заради арест, уронил му престижа

Жител на Хисаря осъди полицията в града поради противозаконен арест. Преди дни Административен съд се е произнесъл в интерес на мъжа, който бе завел желае против пълководец на поделение в група „ Охранителна полиция “, заяви trafficnews.bg.

Задържането станало преди година. Шофьор на мотопед бил спрян в Хисаря за инспекция. Оказало се, че лидерът управлявал транспортното средство без брошура. Органите на реда задържали мъжа и го отвели в ареста. След няколко часа бил освободен, а против него е стартирано произвеждане.

Не след дълго обаче, казусът бил преустановен, а заповедта за арест - анулирана. Въпреки това арестантът завел дело против полицията.

В жалбата си мъжът описал, че поради задържането си е претърпял имуществени и неимуществени вреди. Чувствал се компрометиран, а с дейностите си полицията е уронила престижа му в града. Освен това за ареста научила и майка му, която била обезпокоена и вдигнала високо кръвно.

Работодателят на хисарчанина също научил за ареста. Мъжът не изгубил работата си, само че на работното му място обсъждали случката и това го подтискало. Променил се и се затворил в себе си.

Мъжът предявил иск за 1000 лв..

В правосъдно съвещание Административен съд фактически приел доводите на мъжа за породените вреди. Магистратите обаче не почели размера на желае, а присъдили само 400 лв. обезщетение. Освен това Министерство на вътрешните работи е наказано да заплати и разноските по делото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР