Жител на американския гр. Ню Бедфорд, щата Масачузетс, загуби милиони

...
Жител на американския гр. Ню Бедфорд, щата Масачузетс, загуби милиони
Коментари Харесай

Победител в лотария изгуби милиони от незнание на английски език

Жител на американския гр. Ню Бедфорд, щата Масачузетс, загуби милиони долари поради неведение на британски език, заяви в. " Индипендънт ".

Жоао Луис Дапонте е завел дело против Мария Оливейра и Сузана Гаспар, които съгласно него присвоили парите, които той спечелил от лотария.

Дапонте твърди в желае, че спечелил четири милиона $. Неговият роден език е португалският и на него думата " mil " значи хиляда ". Когато видял, че на билета му написа " 4mil ", той решил, че става дума за четири хиляди $, предава Българска телеграфна агенция.

Мъжът увери, че дал лотарийния билет на Оливейра и помолил тя да вземе облагата, вместо него. Обещал й 200 $ като заплащане за услугата. Според Дапонте неговата позната се свързала с уредниците на
лотарията и получила вместо него 2,6 милиона $ - облагата след удържани налози. Оливейра обаче му предала единствено 3800 $, които той очаквал, и запазила остатъка за себе си.

Дапонте научил за измамата, откакто разговарял с другар, който познавал също Оливейра и Гаспар. Оливейра отхвърля обвиняванията и твърди, че в никакъв случай не е получавала облага от името на който и да било. /БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР