Жилищните предпочитания и нужди на хората в Испания непрекъснато се

...
Жилищните предпочитания и нужди на хората в Испания непрекъснато се
Коментари Харесай

Животът в центъра на града вече не е на мода в Испания

Жилищните желания и потребности на хората в Испания непрестанно се развиват. Последната повратна точка беше белязана от пандемията от ковид, отстъпвайки място на търсенето на по-големи и светли пространства, за предпочитане надалеч от центъра на града. В момента ползата на търсещите жилище, без значение дали да наемат или купят, е съсредоточен в покрайнините на огромните градове, крайбрежните региони и селските региони. Това е едно от заключенията на отчета на Fotocasa Research, съгласно който процентът на хората, които се интересуват от тези области, е 61%. Те са разпределени по този начин: селските региони са желани при 22% от търсенето, крайбрежието 20% и покрайнините на огромните градове 19%, предава eleconomista.es. 

Това са и местата, където ползата към закупуване или наемане на къща е повишен най-вече - при недвижими парцели в селските региони с разлика от 4 процентни пункта, за крайбрежните региони също с 4 процентни пункта нагоре, до момента в който покачването при парцелите в покрайнините на огромния град е с 3 процентни пункта, се споделя в отчета. 

Профилът на претендента варира доста според от това дали жилището е наето или закупено. Сред наемателите, столиците на провинциите (35%) и огромните градски центрове (28%) са доста по-предпочитани, до момента в който измежду тези, които купуват или желаят да го създадат, в по-голяма степен се търсят селските региони (24%), крайбрежните региони (22%) и покрайнините на огромните градове (20%).

Търсенето също е друго според от възрастта. Купувачите под 45-годишна възраст концентрират своите покупки в покрайнините на огромните градове, провинциалните столици и огромните градски центрове. Тези над 45-годишна възраст обаче дават приоритет на селските региони и местата покрай брега.

Склонността на хората да търсят или наемат в огромните градове и столиците на провинциите нараства още повече измежду хората под 45 години. 41% от хората сред 18 и 24 години търсят да наемат в столиците на провинциите. Почти същите са цифрите при хората на възраст сред 25 и 34 години (41,1%). Търсенето на жилища чартърен в крайбрежните или селските региони нараства единствено измежду хората над 45 години. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР